Will Still, en un partit del Reims (Reuters)
Futbol

Del Football Manager a ser l'entrenador de moda: la peculiar història de Will Still

L'actual entrenador del Reims, el més jove de les cinc grans Lligues europees, s'ha convertit en tot un fenomen a la Ligue 1

Abundi BorderaActualitzat

Quan el Reims va acomiadar Òscar García Junyent i va fitxar com a nou entrenador el seu assistent, poc es podia imaginar el club francès que encadenarien un total de 13 partits sense perdre.

Will Still, que va debutar el 15 d'octubre de l'any passat contra el Lorient (0-0), ha aconseguit encadenar set victòries i sis empats, i sumant punts de prestigi, com el que van aconseguir contra el PSG el passat 29 de gener al Parc dels Prínceps.

El tècnic belga, de 30 anys, el més jove de les cinc grans Lligues europees -Lliga, Serie A, Premier League, Ligue 1 i Bundesliga- ha portat el Reims a l'onzena posició de la Ligue 1, a onze punts del descens, i als vuitens de final de la Copa de França.

"Si algú m'hagués dit que amb 30 anys seria entrenador d'un equip de la Ligue 1 li hauria dit que em donés un cop de puny a la cara. L'hauria tractat de boig."

La història d'un entrenador peculiar

La carrera de l'entrenador belga és surrealista. La seva curiositat per les banquetes va néixer del popular videojoc Football Manager, que el va "obsessionar" de petit.

"Mai m'hauria imaginat que el joc pogués influir a la vida real, però està clar que ho va fer. Quan era petit vaig obsessionar-me amb aquest videojoc i és d'on em va sortir la meva passió per entrenar. El meu germà i jo hi jugàvem sense parar. Creavem una plantilla, organitzàvem els entrenaments..."

Still va començar la seva aventura en el món del futbol amb una feina no remunerada d'analista al Sint-Truiden.

"Em vaig adonar que no triomfaria com a jugador i vaig decidir que seria entrenador. Vaig rebre un no darrere d'un altre. Em tancaven la porta a la cara."

La seva primera experiència a les banquetes d'alt nivell va ser al Lierse, de la Segona Divisió belga, l'any 2017, quan tenia 24 anys. El club va decidir fer-lo entrenador principal després de destituir l'anterior i, tot i encadenar set victòries seguides i sumar 21 dels 27 punts possibles, van acabar-lo relegant al paper d'assistent per no tenir la titulació pertinent.

El 2021, amb 28 anys, va entrenar durant 15 partits el Beerschot de la Jupiler Pro League, la Primera Divisió belga. Després, l'equip va decidir apostar per un entrenador més experimentat i va acabar d'assistent d'Òscar García Junyent al Reims. Finalment, després d'un pas fugaç per l'Standard de Lieja, l'octubre passat va fer-se càrrec de l'equip francès en substitució del català.

"Em van dir que seria fins al Mundial de Qatar, però la directiva estava tan contenta amb la millora de l'equip que han decidit deixar-me a mi."

25.000 € de multa per partit

Però la història de Still té un gran inconvenient: des del 15 d'octubre, cada vegada que disputen un partit, el club paga una multa de 25.000 €.

Still s'està traient la llicència UEFA Pro però, com que encara no la té, el seu equip ha de pagar una multa a la Federació Francesa de Futbol que podria arribar a sumar més de 700.00 euros si dirigeix l'equip francès fins a final de temporada.

Anar al contingut