Fórmula 1

De la Rosa no fa una bona sessió a Magny-Cours, que domina el polonès Kubica

Bona part de l'atenció al circuit de Magny-Cours, escenari, diumenge, del Gran Premi de França de Fòrmula 1, s'ha centrat en Pere Martínez de la Rosa, després que es confirmés que serà el pilot oficial de McLaren fins al final de la temporada. De la Rosa, però, no ha pogut fer una bona sessió d'entrenaments per culpa de l'elecció de pneumàtics. Fernando Alonso, que estrena motor, ha acabat fent el segon millor registre, darrere del polonès Robert Kubica.

Actualitzat

Pere Martínez de la Rosa no ha tingut una bona sessió d'entrenaments a Magny-Cours i només ha pogut registrar el vint-i-dosè temps, a tres segons del més ràpid, Robert Kubica. El seu company a McLaren, Kimi Raikonen, tampoc ha tingut un bon dia. El finlandès ha quedat fora de pista per culpa d'una avaria elèctrica. Alonso ha fet segon a la sessió del vespre, una sessió que ha dominat el polonès Robert Kubica, que ha superat en 4 dècimes Michael Schumacher.

Si fos per il·lusió, Pere Martínez de la Rosa ja tindria mitja "pole position" a la butxaca, però el cotxe també compta. El seu McLaren és bo, però no està a l'altura dels Renault ni dels Ferrari. Segons ha valorat el mateix pilot català, després de la sessió cal canviar els pneumàtics perquè, amb la calor que fa al circuit francès, els que aquest divendres han rodat no han funcionat.

Alonso, en canvi, ha estrenat un motor més potent i ha quedat segon. El pilot asturià ha considerat que els Ferrari també estan en condicions de lluitar per la "pole" dissabte i, fins i tot, els McLaren, que "tot i que anaven enrere, portaven molta gasolina".

Nou sistema de qualificació

La sessió d'entrenaments oficials del GP de França inclourà novetats reglamentàries en el sistema de qualificació. La més important serà la durada de la part final de la sessió. Es retallen 5 minuts, de 20 a 15.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut