El Barça de Xavi, l'equip que més atreu els espectadors
La justícia permet multar qui consumeixi futbol pirata
Fútbol

Cop dur al futbol pirata: es podrà multar qui vegi partits de manera il·legal

Fins ara, la justícia només podia actuar contra màfies, bars i restaurants

Redacció Esport3Actualitzat

Una interlocutòria del jutjat de Barcelona ha donat permís per multar els usuaris que consumeixin futbol pirata, segons ha avançat el diari Marca. Fins ara, la justícia només podia prendre mesures contra màfies, bars i restaurants. La resolució judicial obliga les operadores a facilitar la informació sobre qui es connecta a aquests servidors.

Movistar, Vodafone o Orange hauran de revelar la identitat a través de l'IP de cada usuari, el nom i el cognom del titular amb accés a internet i documents identificatius.

Aquest procés començarà aviat i en les pròximes setmanes s'iniciaran les primeres reclamacions contra els consumidors. El fenomen de la pirateria ve de lluny. El mateix Javier Tebas, el president de LaLiga, ja va alertar fa una dècada sobre la problemàtica de les descàrregues il·legals.

Males notícies per qui vegi futbol pirata
Males notícies per a qui vegi futbol pirata (Pexels)

El cas de Roja Directa

Fa dos anys, la Justícia va condemnar el creador de Roja Directa a pagar 500.000 € a LaLiga i Mediapro. Aquesta plataforma va estar en actiu més de deu anys retransmetent futbol gratis, motiu pel qual va ser condemnada per un delicte de pirateria el 2022.

Aquest tipus de pràctica està augmentant al futbol espanyol, malgrat els intents de Javier Tebas per eliminar-la: la pirateria reflecteix el 14% del seguiment de continguts en directe a Espanya.

ARXIVAT A:
EsportsPirateria
Anar al contingut