Dakar

Coma guanya la setena etapa del Dakar i retalla 2 minuts i 3 segons a Despres en la general

Marc Coma ha guanyat la setena etapa del Ral·li Dakar en la categoria de motos i li ha retallat 2 minuts i 3 segons al líder Cyril Despres en la classificació general. Coma ha estat el més ràpid en recórrer els 419 quilòmetres cronometrats pels voltants de la localitat xilena de Copiapó i ha superat el pilot francès, segon de l'etapa i que ha sotmès el d'Avià a un estret marcatge durant tota l'etapa. Despres encara manté el liderat amb un marge de 7'48'' sobre el català a la general. En cotxes, la victòria d'etapa ha estat per al qatarià Nasser Al-Attiyah, mentre que Nani Roma, cinquè, ha cedit vuit minuts respecte a Stephane Peterhansel, que es consolida en el liderat.

Actualitzat
El Ral·li Dakar ja ha entrat al desert d'Atacama i Marc Coma ha retallat el seu desavantatge respecte a Cyril Despres. El pilot berguedà ha aprofitat l'oportunitat que li brindava un recorregut farcit de dunes per guanyar la setena etapa, amb un avantatge de dos minuts i 3 segons respecte el seu rival, que conserva encara una diferència força àmplia, de 7 minuts i 48 segons a la classificació general.

Els portuguesos Paulo Gonçalves (Husqvarna) i Helder Rodrigues (Yamaha) han acabat en tercera i quarta posició, respectivament, mentre que el català Gerard Farrés (KTM) ha acabat cinquè, a gairebé set minuts de Coma i ha completat la seva millor actuació en aquest Dakar. En canvi, el gran perjudicat de la jornada ha estat el xilè "Chaleco" López, que ha tingut una caiguda en el quilòmetre 31 del recorregut i, tot i que ha pogut continuar, ha perdut més de mitja hora respecte al guanyador de l'etapa.

Nani Roma perd temps amb Peterhansel

No ha tingut la mateixa sort Nani Roma en la categoria de cotxes. El pilot català havia començat l'etapa amb força, però un problema abans del tercer punt de control li ha fet perdre molt temps. D'aquest contratemps, se n'ha aprofitat Stephane Peterhansel. Roma, cinquè, ha arribat gairebé vuit minuts més tard que el francès, que consolida la primera plaça en la general. El més ràpid del dia ha estat el qatarià Al-Attiyah.

Canvis en l'edició del 2013


D'altra banda, els organitzadors de la prova han avançat que l'edició del 2013 sortirà de Mar del Plata, a l'Argentina, i s'acabarà a Valparaíso, encara que l'entrega de premis es farà a Santiago, la capital de Xile.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut