Barça

Carles Tusquets: "Econòmicament, hauria sigut desitjable vendre Messi a l'estiu"

El president de la junta gestora del Barça qualifica la situació econòmica del club d'"horrible" i explica que s'ha salvat la temporada gràcies a l'acord amb els jugadors

Redacció Esport3Actualitzat

Carles Tusquets, president de la junta gestora del Barça, ha posat una mica de llum sobre la situació actual del club blaugrana en una entrevista a RAC1, just quan s'inicia el procés electoral que culminarà amb la votació del pròxim 24 de gener. Tusquets no ha dubtat a qualificar el moment econòmic del Barça de "preocupant" i "horrible", però encara amb un bri d'esperança:

"La situació econòmica és preocupant. Pèssima però amb esperança. Quan s'obri l'estadi ingressarem 220 milions sense fer res, 320 milions gràcies als espònsors. Mentrestant el taxímetre de despeses no para. La situació és horrible, però així que obrim l'estadi ens recuperarem."

Per a Tusquets, l'esperança passa perquè es pugui obrir aviat l'estadi al públic. L'acord per diferir part del pagament als jugadors ha suposat un baló d'oxigen per al club, almenys per a la present temporada. Tot i que comprometrà la junta entrant:

"L'acord que tenim actualment ens permet acabar la temporada sense problemes de tresoreria. Aquesta temporada està salvada. El que vam fer nosaltres va ser posposar-ne una part i distribuir-lo en les pròximes quatre temporades de mitjana. Alguns més i altres menys. Això suposa que el pròxim president tindrà compromès un 4% en el pressupost dels propers anys per realitzar aquestes devolucions. Al mes de gener no es poden pagar les nòmines. És una situació d'insolvència. Els jugadors tenen dues parts de sou, al gener i al juliol. S'ha ajornat la del gener. També altres emoluments previstos, com el tema de primes per títols."

Tusquets veu una oportunitat desaprofitada, en el sentit merament econòmic, en el traspàs de Messi aquest estiu passat:

"Econòmicament parlant, sí que hauria venut Messi aquest estiu. Hauria estat desitjable. Pel que ingresses i pel que t'estalvies. LaLiga imposa uns límits salarials."

Finalment, l'actual president de la gestora explica que veu impossible que el Barça pugui fitxar Neymar "si no és que vingui gratis o que el president que surti escollit faci un miracle". En canvi, sí que ha vist oberta la possibilitat que l'equip es reforci a l'hivern: "N'he parlat amb Koeman i Planes. Si es ven a l'hivern, es podrà fitxar." 

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut