Bojan Krkic, en una imatge d'arxiu amb la samarreta de l'Stoke City
Futbol internacional

Bojan Krkic: "Em sento realment orgullós de la meva carrera"

El davanter català de l'Stoke City confessa en una entrevista a la BBC Radio que al futbol anglès se sent més respectat fora del camp i revela que mai s'imaginava jugant en un altre equip que no fos el Barça

Actualitzat

Bojan Krkic, futbolista català de l'Stoke City, ha admès, en una entrevista amb la BBC Radio, que està "realment orgullós de la seva carrera" i que a Anglaterra se sent "més respectat fora del camp". El davanter de Linyola, ara a l'Stoke, després cessions al Magúncia i l'Alabès, i haver passat pel FC Barcelona, la Roma, el Milan i l'Ajax d'Amsterdam, ha assegurat que a Anglaterra és en el lloc on se sent més respectat fora del camp.

"Em sento realment orgullós de la meva carrera. Són diferents mentalitats. Aquí, la gent et respecta. He jugat semifinals de la Lliga de Campions, he jugat per a grans equips i ara estic en la Championship (Segona Divisió anglesa). Emocionalment és difícil, però ho estic gaudint. És una gran lliga amb grans equips".

Bojan va marxar amb només 20 anys del Barça després d'haver participat en 163 partits amb els blaugranes i, en el seu pas per Europa, s'ha convertit l'únic futbolista espanyol que ha marcat en les quatre grans lligues europees.

"A Espanya i a Itàlia, quan guanyes, ets el millor i, quan perds, ets molt dolent. A Itàlia, un partit marques i guanyes, però no pots anar pel carrer perquè la gent és superentusiasta i, quan perds, es tornen bojos. Molts jugadors no es preocupen per la pressió. Hi ha jugadors que són més sensibles. Aquí, a Anglaterra, no ho sents i gaudeixes jugant. És diferent jugar aquí".

El davanter català també ha defensat la seva figura personal i no ha volgut valorar les comparacions amb altres jugadors que va haver de suportar en l'inici de la seva carrera esportiva.

"En el meu primer any, vaig marcar deu gols a la Lliga. La gent va començar a dir "ets el nou Messi". No pots fer res amb això. Al final, sé les meves qualitats i sé que no soc Messi; soc Bojan. Si la gent diu "aquest noi no és el nou Messi", doncs sí, no ho sóc"   

Respecte a la seva etapa al FC Barcelona, ​​Bojan ha apuntat que, quan era al club blaugrana, no s'imaginava jugant en un altre equip o vivint en una altra ciutat.

"Quan vaig prendre aquella decisió, vaig actuar amb el meu cap, no amb el meu cor. El meu cor em deia que aquí hi havia la meva casa. No saps que després del Barcelona pot haver-hi un gran món. Vaig obrir la porta i vaig dir 'Gràcies, ara faré el meu propi camí. Quan obres aquesta porta i veus les diferents coses que t'esperen, al principi estàs espantat. Una samarreta diferent, aficionats, cultura i mentalitat. Quan prens aquesta decisió, et sents realment feliç".

En el seu pas per l'Stoke, Bojan ha marcat 16 gols en els 77 partits oficials que ha disputat amb el seu actual equip, que ocupa la dotzena posició de la classificació amb 27 punts, a set de les places de "play-off" d'ascens a la Premier League.

Anar al contingut