Futbol

Barça i Atlètic empaten a zero en un partit invisible a causa del desacord entre Mediapro i la Federació

El Barça fa un pas de gegant en tornar de Madrid amb els 9 punts de marge que tenia abans del partit; és el primer partit de la temporada en què el Barça es queda sense marcar i el segon en què suma la victòria després de l'empat a Vallecas en la primera volta

Josep CochActualitzat

El Barça ha fet un pas gairebé determinant per aconseguir el gran objectiu de la temporada: el títol de Lliga, després d'empatar a zero al camp de la Ciutat Esportiva Wanda. Només la gran actuació de Lola Gallardo ha evitat que el Barça sentenciés la Lliga de manera definitiva. Lluís Cortés no ha pogut disposar d'Aitana Bonmatí, lesionada en el turmell a darrera hora i que ha vist el partit des de la graderia. El d'avui és el primer de tot un seguit de duels entre culers i matalasseres, ja que disputaran la final de la Supercopa, a Salamanca i també es jugaran els quarts de final de la Lliga de Campions a doble partit.

Partit molt igualat entre blaugranes i matalasseres

En els primers 45 minuts els dos millors equips de la Lliga s'ha mostrat respecte absolut. Debut a la banqueta de l'Atlètic de Dani González, el tercer tècnic que seu a la banqueta matalassera aquesta temporada. El Barça ha estat qui ha trepitjat més cops l'àrea, però sense encert. Martens ha estat la primera que ha posat a prova Gallardo, però ha aturat sense complicacions. La davantera blaugrana més activa en aquesta primera meitat ha estat la niegeriana Oshoala. Fins a tres oportunitats ha disposat la segona màxima golejadora blaugrana, però no ha tingut encert i sempre s'ha quedat a centímetres de poder connectar la pilota que  es trobava en posició franca de gol. Això ha passat en els minuts 18, 26 i 35. L'Atlètic ha generat perill de manera aïllada i en jugades a pilota aturada. Meseguer, en el 15, ha rematat de cap a la sortida d'un córner, però la pilota ha sortit fora per la dreta de la porteria de Sandra Paños. Bona ocasió ha estat la que ha disposat Mariona en el 28, però el seu xut l'ha aturat Gallardo amb dificultats. En el minut 34 Virginia ha vist la primera targeta del partit per una dura entrada a Marta Torrejón. De fet, la mateixa Torrejón, en una de les comptades ocasions que ha pogut desdoblar-se en ataca ha rematat al lateral de la xarxa. La resposta madrilenya ha arribat en forma de jugada personal de Charlyn, que s'ha desfet del marcatge d'Andrea Pererira. La seva rematada l'ha aturat Paños en dos temps. L'ocasió més clara de la primera part ha arribat en el 44. Excel·lent passada de Jennifer Hermoso -molt xiulada pel seu passat atlètic- i bona rematada de Mariona Caldentey, però Lola Gallardo ha fet la millor aturada dels primers 45 minuts, rebutjant amb una mà la pilota a córner.

Sense novetats a la 2a part

A la represa, la tònica ha estat similar a la dels primers 45 minuts. El Barça ha buscat amb més insistència la porteria de Lola Gallardo, però s'han trobat una inexpugnable Llola Gallardo que ha avortat totes les oportunitats balugrana. Asisat Oshoala, treballadora com sempre, però ha estat lluny de l'efectivitat de les jornades precedents, ha xutat per damunt del travesser en el minut 53. La nigeriana ho tenia tot al seu favor. L'Atlètic ha tingut dos minuts molt intensos ho ha posat setge a la porteria de Sandra Paños, però no ha estat més que foc d'encenalls. La rematada de Santos ha anat a córner. Després del córner l'Atlètic ha forçat un nou servei de cantonada, però aquí s'ha acabat tota la presència ofensiva medrilenya. En el 73 el Barça ha tornat a tenir una nova oportunitat. Jennifer Hermoso, en jugada personal ha xutat amb la seva cama bona i Lola Gallardo, per enèssima vegada, salvava l'Atlètic. de Madrid. Les Lluís Cortés han continuat buscant el gol, tot i que avui s'ha vist un Barça menys fluït en el joc ofensiu. Tot i així, en el temps afegit Candela, que havia entrat per Jennifer Hermoso, ha disposat de la darrera gran oportunitat per sentenciar la Lliga, però un cop més ha sortit Lola Gallardo al rescat. Empat a zero i el Barça que fa un pas de gegant per aconseguir el títol de Lliga, ja que manté els 9 punts de marge.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut