Bagnaia i Márquez en el circuit de l'Aragó
Bagnaia i Márquez en el circuit de l'Aragó
moto gp

Bagnaia s'estrena amb èpica a MotoGP i guanya a l'Aragó

El pilot de Ducati ha guanyat a Marc Márquez un pols dels que fan època

Redacció Esport3Actualitzat

No semblava un Gran Premi per recordar, però les tres últimes voltes han sigut memorables. Francesco Bagnaia i Marc Márquez, escapats des de bon començament, han lliurat un duel sensacional. Márquez ha atacat fins a sis ocasions, però la resposta de Bagnaia ha sigut immediata les mateixes vegades. El darrer intent, a l'últim gir, ja ha sigut a la desesperada per part del català i finalment ha anat llarg, i ha aplanat el camí a Pecco Bagnaia per a la seva primera victòria a MotoGP. Un triomf que no oblidarà mai, perquè contenir un sis vegades campió del món en un dels seus circuits favorits està a l'abast de ben pocs.

Aquesta, a més, ha sigut la primera victòria per a Ducati en aquest traçat des de l'aconseguida per Casey Stoner el 2010. I una altra xifra destacable: amb el triomf d'avui de Bagnaia, ja són els vuit els pilots vencedors aquest 2021 en tot just 13 curses. El podi, per cert, l'ha tancat el vigent campió del món, Joan Mir. Avui el gran derrotat ha sigut el líder del campionat, Fabio Quartararo, que no ha passat del vuitè lloc i per això veu com Bagnaia retalla diferències a la classificació del Mundial, a poc més de 50 punts i amb 125 per disputar.

A banda de Márquez, entre els catalans cal destacar també la quarta posició d'Aleix Espargaró. El pilot d'Aprilia s'ha quedat a les portes de repetir el podi que ja va aconseguir fa dues setmanes a Silverstone. També han entrat als punts Àlex Rins, dotzè, i Pol Espargaró, tretzè. Maverick Viñales ha acabat divuitè en la seva estrena amb Aprilia i Àlex Márquez ha caigut a la primera volta.

 

 

Anar al contingut