Badosa llança la raqueta en un gest de frustració (Reuters)
Tenis

Badosa no aixeca el cap

La tenista catalana ha estat molt a prop d'aconseguir una victòria important a Miami, però ha acabat perdent un altre cop amb Elena Rybakina (3-6, 7-5, 6-3) després de desaprofitar una pilota de partit

Xavier Bonastre i ThióActualitzat

Paula Badosa no troba la manera d'aconseguir victòries. I el seu rànquing se'n ressent. Avui ha estat molt a prop de vèncer la número 7 mundial, la kazakh Elena Rybakina, però, com li va passar fa una setmana a Indian Wells, ha acabat cedint el partit. En aquella ocasió, també a la tercera ronda, va perdre en dos sets. Avui ha perdut en tres, cosa que, almenys, ja és una millora.

La tenista catalana ha començat el partit molt bé ja que s'ha emportat el primer set per 6 a 3 en 52 minuts. Tot anava sobre rodes en el segon parcial, especialment quan s'ha endut el servei de la campiona de Wimbledon i la setmana passada d'Indian Wells, per situar-se amb un 4 a 2 i servei que li auguraven una possible victòria. Estava a prop d'aconseguir-la, però un altre cop les coses no han sortit com la begurenca volia. Ha arribat a tenir tres oportunitats de posar-se amb un 5 a 2 molt esperançador, però no ha pogut materialitzar-ne cap.

Rybakina les ha salvades totes i Badosa ha acusat el cop. La seva rival ha crescut, sobretot quan amb el 5 a 4 en contra ha salvat una pilota de partit. Després d'emportar-se el parcial per 7 a 5, ha guanyat el tercer per 6 a 3 i ha tancat el partit en 2 hores i 33 minuts.

La derrota farà que l'empordanesa surti de les 30 primeres del rànquing mundial. Baixarà al lloc 33, com a mínim. I és que a Miami defensava els quarts de final que va aconseguir el 2022. Fa escassament un any, Badosa va arribar a ser la número 2 mundial.

El pròxim torneig que té previst jugar Paula Badosa és el de Charleston, la primera setmana d'abril.