Tenis - Open d'Austràlia

Ashleigh Barty trenca la maledicció "aussie" i s'emporta el seu primer Open

Danielle Collins, la finalista, ha tingut opcions per ensorrar els somnis dels aficionats locals, sobretot després de situar-se amb un 5-1 favorable al segon set. Però no ha sabut gestionar la pressió, i l'empenta del públic de Melbourne ha estat determinant per a Barty

Redacció Esport3Actualitzat

Després de ser la primera número u australiana després d'Evonne Goolagong -també amb avantpassats aborígens-, Ashleigh Barty s'ha convertit aquest matí en la primera jugadora australiana que guanya l'Open del seu país des que, el 1978, ho va aconseguir Christine O'Neil. Barty ha derrotat la nord-americana Danielle Collins, que s'estrenava en una final de Grand Slam, en dos sets (6-3 i 7-6, 7-2 al desempat), però ha hagut de suar per evitar que el partit anés a una tercera mànega de pronòstic incert.

Barty ha dominat el primer set després de superar una pilota de trencament (Joel Carrett / EPA)

La número u mundial, de 25 anys, tampoc ha tingut un primer set plàcid. Amb 2-2 al marcador, Collins ha tingut una pilota de trencament, que l'australiana ha pogut aixecar amb una dreta poderosa i un servei directe. La nord-americana no ha sabut entomar el fet de perdre una oportunitat única de posar-se al davant, i amb una doble falta, ha concedit el break en el següent joc. Barty ja no ha abandonat l'avantatge fins al final (6-3).

Danielle Collins ha escombrat Barty a l'inici del segon set (Joel Carrett / EPA)

En canvi, en començar el segon set, Danielle Collins ha fet foc nou i ha ofert, possiblement, els seus millors minuts de tenis en el campionat. Ha espolsat la inseguretat del primer set per trencar el servei de Barty a la primera oportunitat i s'ha arribat a situar amb un 0-3 a favor, superant, fins i tot, una pilota de trencament favorable a l'australiana. Collins estava gairebé en trànsit, i Barty, desdibuixada; una doble falta de la principal favorita ha donat a la nord-americana un 1-5 a favor, que encaminava el matx cap al tercer set.

Però Barty ha aconseguit recuperar un dels breaks per situar-se 2-5, ha aconseguit mantenir el servei en el joc posterior i l'empenta del públic de Melbourne ha fet la resta. Collins ha començat a sucumbir davant de la pressió, i fins i tot ha instat la jutgessa de cadira a controlar el comportament de la parròquia local. La número 30 del món ha resistit fins al mal menor del tie-break, però, en el desempat, Barty li ha passat per sobre.

Collins no es podia creure com ha deixat escapar un 1-5 favorable a la segona mànega (Joel Carrett / Reuters)

Collins no es queda amb un mal consol: entrarà al top 10 mundial després del seu recorregut a Melbourne. Avui, però, el guió somiat era que Ash trenqués una llarga espera per als aficionats australians; i ho ha aconseguit.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut