Krejcikova ha hagut de superar una pilota de partit per classificar-se
Tenis

Pavliutxenkova-Krejcikova, final femenina a Roland Garros

Tant la russa Anastasia Pavliutxenkova com la txeca Barbora Krejcikova jugaran dissabte la seva primera final d'un torneig del Grand Slam. Han eliminat, en semifinals, l'eslovaca Tamara Zidansek i la grega Maria Sakkari, respectivament

Xavier Bonastre i ThióActualitzat

La final femenina de Roland Garros ja està definida. La jugaran dues debutants en una final de Grand Slam. En la primera semifinal, la russa Anastasia Pavliutxenkova, de 29 anys i 32 del món, ha superat l'eslovaca Tamara Zidansek, que en la ronda anterior havia eliminat Paula Badosa. Pavlitxenkova s'ha imposat en 2 sets per 7 a 5 i 6 a 3 en poc més d'una hora i mitja. Després d'un primer set igualat, en el segon, la russa ha estat superior, cosa que s'ha acabat reflectint en el marcador.

Pavliutxenkova jugarà la seva primera final de Gran Slam als 29 anys

L'altra finalista serà la txeca Barbora Krejcikova, qui, en un partit agònic que ha exhaurit els tres sets, ha derrotat la grega Maria Sakkari, amb 9 a 7 en l'últim set. Sakkari, 18a jugadora del rànquing mundial, ha vist com Krejcikova la superava en el primer set per 7 a 5. La tenista grega, però, ha reaccionat i a l'inici del segon parcial s'ha escapat amb dos trencaments de servei que li han aplanat el camí per igualar el partit, al guanyar el segon set per 6 a 4. En el tercer set, màxima tensió. Sakkari ha tingut un pilota de partit, però no l'ha sabut aprofitar. Krejcikova ha pogut aferrar-se al partit i capgirar-lo en un final molt emocionant. Ha acabat imposant-se en la cinquena pilota de partit i, per tant, ha obtingut el bitllet per jugar també, la seva primera final de Grand Slam.

Anar al contingut