Motociclisme

Pedrosa supera Lorenzo i Stoner en un gran final i s'imposa en el GP de Portugal de MotoGP

Dani Pedrosa ha sorprès tothom a Estoril adjudicant-se el triomf del GP de Portugal de MotoGP. El pilot català ha superat els problemes de clavícula signant una victòria brillant i especialment inesperada per com s'ha produït. Pedrosa ha corregut a roda de Lorenzo fins a quatre voltes quan, amb un canvi de ritme rotund, ha deixat enrere Jorge Lorenzo i ni res ni ningú han pogut evitar que el vallesà s'assegurés el que és el seu primer triomf de la temporada. En Moto2, Bradl s'imposa davant de Simón i Takahashi, i comanda el Mundial. Pol Espargaró ha estat sisè. En el vuitè de litre, victòria de Terol seguit de Cortese, Zarco i Viñales.

Actualitzat
Dani Pedrosa ha estat més intel·ligent que mai i l'astúcia li ha servit per sumar a Estoril el seu primer triomf de la temporada. Una victòria que el deixen ara segon a la classificació del Mundial a només quatre punts de Jorge Lorenzo.

Aquest diumenge, el mallorquí s'ha vist superat per un Dani Pedrosa impecable. I és que el català ha evitat que l'actual campió s'escapés d'inici i, tot seguit, ha aprofitat el bon ritme de Lorenzo a Estoril per mantenir-se a roda i no desgastar-se. Pedrosa ha anat calcant els temps del seu rival sense donar mostres, però, de poder situar-se primer. Així ha transcorregut tota la carrera fins que, a quatre voltes pel final, Pedrosa ha aprofitat la velocitat punta de la seva Honda per avançar Lorenzo al final de la recta principal.

No content amb això, Pedrosa no només ha tancat la porta al rival sinó que ha encadenat voltes ràpides i s'ha escapat del seu contrincant. Lorenzo, impotent i sorprès, no ha pogut fer res per seguir el ritme del català i ha vist com Pedrosa el superava amb comoditat. Stoner ha completat el podi mentre que Rossi ha acabat cinquè després que Dovizioso l'hagi avançat sobre la mateixa línia de meta. Toni Elias ha estat onzè.

Canvi de líder

Stefan Bradl s'ha convertit en el nou líder del Mundial de Moto2 després d'imposar-se al GP de Portugal davant de Julián Simón i Yuki Takahashi. El pilot alemany, que ja va guanyar a Estoril la passada temporada, s'ha beneficiat de la caiguda de Iannone quan aquest comandava la carrera i ha acabat adjudicant-se el triomf amb autoritat. Marc Márquez ha tornat a caure quan intentava remuntar posicions i, malgrat que no s'ha vist obligat a abandonar, ha acabat en una decebedora 21a posició. Pol Espargaró, en canvi, ha protagonitzat una gran cursa i ha acabat sisè en el que és el seu millor resultat aquesta temporada.

La segona victòria de la temporada de Stefan Bradl ha arribat a Estoril després d'una cursa on l'alemany, que ha estat al davant des de l'inici, ha vist com dos dels seus rivals directes pel triomf quedaven fora de combat per culpa de les caigudes.

Només començar, Bradl ha mirat d'escapar-se al costat de Luthi però ni amb la caiguda del suís ha pogut aconseguir-ho. Sofuoglu, Takahashi i Simón l'han atrapat i més tard ha estat Iannone qui s'ha afegit a la lluita arribant des del darrere i protagonitzant una brillant remuntada. L'italià s'ha situat primer i semblava que s'escaparia, però una nova caiguda quan ocupava la primera posició l'ha descartat definitivament. Sofuoglu ha perdut pistonada i també ha acabat caient, i Takahashi no ha pogut seguir el ritme dels rivals. Bradl i Simón han arribat enganxats a les darreres voltes tot i que l'espanyol no ha pogut fer-se valer, per la qual cosa l'alemany ha creuat la línia de meta en primera posició.

Marc Márquez ha tornat a decebre. Tot i començar quart, una mala sortida ha endarrerit moltíssim el cerverí en el gran grup i en el seu intent per anar escalant posicions ha patit una caiguda en què ha arrossegat Scott Redding. El lleidatà ha pogut continuar i ha finalitzat 21è. El millor dels catalans aquest diumenge ha estat Pol Espargaró. Després d'un inici complicat de campionat, el de Granollers ha fet una molt bona cursa i ha celebrat una més que meritòria sisena plaça. Esteve Rabat ha acabat desè. 

Tres de tres

Nico Terol ha guanyat la seva tercera carrera consecutiva en una nova demostració de la seva superioritat en el vuitè de litre. L'espanyol ha corregut en solitari i ha tornat a convertir un gran premi en un autèntic monòleg. L'alcoià ha creuat la línia de meta sense oposició i referma el seu liderat al Mundial de 125. Al seu darrere, les hostilitats han estat cosa d'un grup compacte integrat per Faubel, Cortese, Zarco i un Maverick Viñales pletòric. El català ha anat remuntant fins a situar-se en el grup perseguidor, deixant un repertori d'avançaments memorable.

En plena lluita pel podi, Faubel, com ja li va passar a Jerez, ha anat a parar per terra, mentre que Viñales i Zarco han entrat en un frec a frec intensíssim. Cortese ho ha aprofitat per obrir forat i entrar segon, mentre que el català no ha pogut sorprendre Zarco en un final emocionant i s'ha quedat a dues mil·lèsimes del podi. Tots dos pilots han entrat enganxats i ha hagut de ser la "foto finish" la que acabés determinant el tercer classificat.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut