Un bitllet d'autobús a canvi d'ampolles de plàstic, a Indonèsia
Un bitllet d'autobús a canvi d'ampolles de plàstic, a Indonèsia
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player

Un bitllet d'autobús a canvi d'ampolles de plàstic, a Indonèsia

Néstor GómezActualitzat

La revolució del plàstic en les darreres dècades ens ha dut cap a un actual ús massiu i ara se'ns gira en contra. Ara que s'han format illes enormes de plàstic sobre el mar, ara que sabem el seu impacte sobre el medi ambient, ara que comencem a conèixer que es troben en alguns aliments, és l'hora de lluitar-hi en contra.

La segona ciutat més gran d'Indonèsia, Surabaya, ha presentat una manera original de recollir els residus: donar bitllets d'autobús gratuïts a canvi d'ampolles de plàstic. La iniciativa va sorgir a l'abril: els viatgers paguen la tarifa amb ampolles a les mateixes estacions d'autobusos i pugen als vehicles identificats amb color vermell. Un billet d'autobus de dues hores costa 10 gots o fins a 5 ampolles de plàstic, segons la mida. Amb aquesta mesura la ciutat espera ajudar a complir l'ambiciós objectiu de quedar lliure de residus de plàstic per al 2020. Actualment representen el 15% dels residus diaris de Surabaya, gairebé 400 tones. Un autobús pot recollir fins a 250 kg de plàstic al dia, cosa que suposaria unes 7,5 tones al mes.

Indonèsia, el quart país més poblat del món, és el segon del món que genera més residus de plàstic, després de la Xina.

VÍDEOS RELACIONATS

Anar al contingut