L'Iraq viu l'enèsima tempesta de sorra en poques setmanes

L'Iraq està vivint un episodi de tempestes de sorra que no cessa, un fet ben estrany i que s'associa a una clara influència de l'escalfament del planeta.

 

Bagdad està envoltada d'un núvol de pols que ha deixat els carrers totalment desèrtics, en comptes de l'enrenou normal de persones i de vehicles pels carrers de la ciutat. L'enèsima tempesta de sorra de les últimes setmanes va obligar a tancar l'aeroport de Bagdad durant el cap de setmana i ahir va poder reprendre l'activitat. Les tempestes de sorra de les darreres setmanes han deixat milers de persones hospitalitzades per problemes respiratoris associats a la gran concentració del pols de l'atmosfera.

 

L'Iraq serà un dels països amb més afectacions per les conseqüències del canvi climàtic. El nombre de tempestes de sorra ha augmentat de freqüència i d'intensitat i, alhora, implica una incidència més gran sobre la població. El Ministeri de Medi Ambient ha advertit que durant les pròximes dues dècades, el país podria tenir una mitjana de 272 dies de tempestes de sorra a l'any i que se superaran els 300 dies al 2050.

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut