L'huracà Ian arriba a Florida amb vents de més de 200 km/h

L'Ian entra com un "major Hurricane" de categoria 4 a Florida

Néstor GómezActualitzat

L'huracà Ian Ja ha arribat a la costa oest de Florida, als Estats Units d'Amèrica, com a un poderós huracà de categoria 4.

Mireu a través de les imatges accelerades el nivell de l'aigua ha pujat tant com per inundar completament els carrers.

Imatge satèl·lit de l'huracà Ian sobre Florida(Zoom Earth)

La imatge que ha difós el Servei Metodològic parla per ella mateixa.

 

L'Ian arriba a Florida amb ventades superiors als 200 km/h

Florida espera vent qualificat de "catastròfics" i amb inundacions costaneres, amb perill per a la vida de les persones, segons ha informat el Centre Nacional d'Huracans dels Estats Units (NHC). Tot just abans que toqui terra a Florida, L'huracà ha tocat terra a l'entorn de Boca Grande. L'Ian té tanta energia que la seva força de vents huracanats s'estendrà uns 65 km des del centre i els vents amb força de tempesta tropical fins a 220 km/h de distància de l'ull.

S'espera una pujada del nivell del mar d'uns 3,6 metres, a la qual cal afegir l'embat de les onades, en una zona de platges de Sarasota, a la costa oest de Florida, amb risc d'inundacions sobtades. I cal afegir les pluges intenses que s'esperen a gran part de Florida.

Cuba a les fosques

Cuba s'ha quedat sense subministrament elèctric a causa d'una avaria provocada pel pas de l'huracà Ian, amb una afectació superior al milió de persones. Des de la Unió Elèctrica (UNE) qualifiquen la situació de condició excepcional i esperen al llarg de tot dimecres recuperar, a poc a poc, el subministrament. Les apagades de llum no són estranyes a l'illa perquè les centrals elèctriques estan antiquades o perquè, de vegades, es queden sense combustible. Tot i així, mai hi havia hagut una apagada general a tot el país.

Ian va tocar terra a Cuba per la província de Pinar del Río, a l'oest de l'Havana, a primera hora de dimarts amb categoria 3, amb vents que van superar els 200 km/h. Davant l'adversitat del temps es van evacuar unes 40.000 persones de les zones costaneres. La violència del vent va trencar finestres, sostres metàl·lics de cases i edificis a tota la província. La caiguda d'arbres ha tallat carreteres i ha fet malbé línies elèctriques. Amb la llum del dia de dimecres es podrà copsar l'abast de les destrosses provocades per l'Ian.

Imatge satèl·lit de l'huracà Ian (Zoom Earth)

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut