La ventada arrenca el sostre del pavelló esportiu a Cervera

Néstor GómezActualitzat

Si durant la matinada, el vent ja ens havia deixat algunes ratxes de vent intenses, la majoria a zones de muntanya, la situació ha empitjorat a primera hora del matí amb el pas del sistema frontal fred.

 

En només dues hores, la línia de tempesta ha escombrat bona part del país i ha provocat una turbonada, línia frontal descendent de l'aire associat al sistema frontal. A Cervera, un cop de vent de 99 km/h, entre les 8 i les 8.30, ha arrencat el sostre del Pavelló Poliesportiu de Cervera, però no ha causat ferits. La instal·lació ha estat desallotjada. A Tàrrega, la ventada ha fet volar les paradetes de fruita que hi havia al carrer, amb carpes i tendals trencats i la mercaderia per terra.

Els primers grans cops de vent han entrat per ponent entre les 7.30 i 8 del matí amb cops de 93km/h a Alguaire i 92 km/h a Lleida, ha passat per Cervera abans de les 8.30 i han avançat les fortes ratxes de vent cap a la Catalunya central. A Castellnou de Bages ha deixats abans de les 9 del matí un cop de vent de 92 km/h.

 
 

S'esperen més ventades

El vent ens ha d'acompanyar durant tot el dia. Un cop ens ha passat el sistema frontal, entra el vent de cerç i de ponent al darrere i farà que durant les hores centrals del dia bufi amb força a gran part del país. Aquests són els avisos meteorològics activats per vent per avui.

Mapa d'avisos per vent (Meteocat)

Observeu en la seqüència de mapes l'evolució del vent per a les propoeres hores.

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut