La brama del cérvol, espectacle turístic del Pirineu

És temps de la brama del cérvol al Pirineu: consells i indrets on gaudir-ne

La brama del cérvol, l'espectacle natural sonor més impressionant de la natura al Pirineu

La brama del cérvol és un espectacle natural que es pot presenciar entre els mesos de setembre i octubre en diversos espais del Pirineu. Un període curt de temps en el qual els cérvols mascles en zel bramen de manera constant per guanyar-se les femelles i marcar territori. Un moment frenètic d'activitat en què també es donen batalles entre mascles amb l'embat de les banyes per dominar el territori i mantenir el seu llinatge.

Un dels llocs amb més renom és la reserva natural de caça de Boumort. Des de fa uns quants anys tenen un sector reservat per a visites guiades i unes rutes recomanades per a visites lliures. D'aquesta manera, es controla la massificació i, sobretot, es redueixen les molèsties als animals. A trenc d'alba i al capvespre, entre mitjans de setembre i mitjans d'octubre, pels barrancs de Boumort ressonen els brams dels mascles per atreure les femelles cap al seu territori.

En el cas de l'Alt Pirineu, els accessos lliures a la reserva nacional de caça de l'Alt Pallars i al parc de l'Alt Pirineu per veure la brama es concentren a les Ares, Alós d'Isil i Cerbi des del cap de setmana passat fins al 16 d'octubre.

Altres indrets del Pirineu per gaudir-ne són els boscos de la Vall d'Aran, boscos del port del Cantó, nord del Berguedà i el parc natural del Cadí-Moixeró.

Consells per gaudir de la brama

  • Ser estrictament respectuosos amb els animals, fer el màxim silenci i no alterar-ne l'activitat.
  • Ser respectuosos amb la natura i endur-se les deixalles.
  • Dur roba d'abric, calçat adequat i binocles o telescopi.
  • Les millors hores d'observació són a l'albada i al capvespre.
  • No sortir de les zones habilitades, respectar la senyalització i circular per les pistes principals d'accés al públic.

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
Anar al contingut