Emú a Broken Hill (Reuters)
Emú a Broken Hill (Reuters)

Emús a la recerca d'aigua a causa de la pitjor sequera en dècades a Nova Gal·les del Sud

Alberto AlcántaraActualitzat

La pitjor sequera en dècades en parts d'Austràlia ha conduït un grup d'emús a la recerca d'aigua i aliments a la ciutat minera de Broken Hill, a Nova Gal·les del Sud.

Aquestes grans ocells no voladors es deixen veure de manera esporàdica per aquest indret, però no en grans quantitats, com està passant ara. El Consell de Rescat i Rehabilitació dels Animals Natius Australians (RRANA) ha detectat més d'una desena d'aus a la ciutat.

El Consell ha advertit els veïns, a causa del perill que el trànsit suposa per als animals. Almenys 5 emús han estat atropellats en una setmana.

Als anys 30, milers d'emús van envair zones agrícoles d'Austràlia, fet que va obligar el govern a declarar el que es va conèixer com "La gran guerra dels emús". Aquesta animació ho explica:

 

L'estat de la sequera

Grans parts d'Austràlia pateixen per culpa de la manca de pluja. Segons l'últim butlletí de l'estat de la sequera de l'Oficina Meteorològica Australiana, aquest juliol ha estat el més sec des de l'any 2002, amb pluja per sota dels nivells habituals en una gran part del sud d'Austràlia.

 

Nova Gal·les del sud és la part d'Austràlia amb més extensió de territori afectat per aquesta sequera. Al juliol, alguns indrets van registrar un rècord de dèficit de pluja.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut