Els països petits i insulars, els més compromesos amb l'objectiu 0 emissions el 2050

65 països formen part de l'Aliança per l'Ambició Climàtica per assolir 0 emissions de CO2 a mitjans de segle

Néstor GómezActualitzat

A poc a poc, els països es van sumant al compromís d'emissions netes de CO2 zero per al 2050. Aquest és l'objectiu de l'Aliança per l'Ambició Climàtica. Els membres d'aquesta aliança demostren un lideratge en plans de desenvolupament per aconseguir-ho a mitjà o llarg termini.

La profunda transformació cap a emissions 0 requereix la mobilització de tots els actors de la societat. Per aquest motiu l'Aliança inclou regions, ciutats, empreses i inversors al costat dels estats.

Però si analitzem els països, trobem una gran curiositat. Només 65 països formen part de l'Aliança amb el compromís de reduir les emissions de CO2 a 0 el 2050. El que és molt curiós és veure com més de la meitat dels estats compromesos són microestats o estats insulars amb una població molt petita. Molts no s'han pogut ni pintar al mapa. Entre aquests microestats trobem: Comores, Illes Cook, Fiji, Kiribati, Illes Marshall, Nauru, Samoa o Seychelles, entre d'altres.

Catalunya forma part de les 10 regions del món compromeses, al costat de Califòrnia, Canberra, Hawaii, Jämtland, Estat de Nova York, Queensland, Escòcia, Austràlia del Sud i Victòria. També, Barcelona es troba entre les 102 ciutats amb aquest objectiu, entre les quals destaca: Jakarta, amb una població de més de 10 milions de persones; Karachi, amb 16 milions; i Llacs, a Nigèria, amb 21 milions de persones.

ARXIVAT A:
Crisi climàtica
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut