El mur d'una tempesta de sorra s'empassa ciutats al sud-oest de Mongòlia Interior, a la Xina

Néstor GómezActualitzat

Un imponent mur de sorra va avançar sobre els edificis i les fàbriques a la província de Gansu, al nord-oest de la Xina.

El núvol de pols associat a la tempesta de sorra presentava un aspecte apocalíptic. Els mitjans de comunicació locals van informar de diversos accidents de trànsit causats per la mala visibilitat, mentre els meteoròlegs advertien als habitants que es quedessin a casa amb les finestres tancades.

Al nord de la Xina, cada primavera es desfermen enormes tempestes de sorra que s'aixequen al desert del Gobi i que de vegades arriben fins a la llunyana ciutat de Shandong, a la costa oriental.

 

Al març, una tempesta de sorra va disparar els nivells de contaminació a la ciutat de Pequin, el cel va quedar completament groc i fosc, i això va obligar les companyies aèries a cancel·lar els vols. Aquesta tempesta de sorra ha estat considerada la pitjor de la dècada. Per lluitar contra els seus efectes es vol construir el que anomenen la "gran muralla verda", una barrera natural amb replantació intensiva d'arbres en zones desforestades. Amb la reforestació, les autoritats esperen reduir la intensitat de les tempestes de sorra.

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut