El cicló Amphan deixa més de 70 morts i milions d'evacuats a l'Índia i Bangladesh

Néstor GómezActualitzat

L'Amphan, un cicló considerat extremadament perillós, s'ha desfet, després de provocar més de 70 víctimes mortals i grans danys materials.

 


El cicló va tocar terra al sud de Calcuta, a l'Índia, i després va afectar Bangladesh rumb a Bhutan, ja molt rebaixat de categoira. Tot i així, va deixar intenses pluges i forts vents, i un panorama desolador.

Imatge satèl·lit del cicló (CIMSS)

Les zones costaneres de l'Índia i Bangladesh han estat les més afectades pel pas del cicló, que hi va tocar terra amb vents de 185 km/h. El cicló ha deixat milers de famílies damnificades en un moment que ja era crític per la crisi provocada per la Covid-19.

Més de 70 persones han mort i prop de tres milions han estat evacuades. El cap de Meteorologia de l'Índia estimava que les inundacions a la zona de la costa podien penetrar entre 10 i 15 km terra endins.

Una de les ciutats que més han sentit l'embat del cicló ha estat la de Calcuta, a la regió de Bengala Occidental, a l'Índia. Només en aquesta ciutat es compta per milers el nombre d'arbres i pals d'elèctrics caiguts. A Bangladesh uns 15 milions de llars han tingut talls en el subministrament elèctric.


L'Amphan és el primer supercicló al golf de Bengala des de l'Odisha, l'any 1999, amb vents que van arribar als 260 km/h i que va deixar més de 9.000 morts. La badia de Bengala sol rebre ciclons entre abril i maig, i entre octubre i novembre.

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut