Tarda amb més núvols i algun ruixat

S'acosta un sistema frontal que ens durà més núvols que precipitacions

Alberto AlcántaraActualitzat

Un sistema frontal ens ha creuat i ha marxat Mediterrani endins, i un altre s'acosta des de l'Atlàntic. A més, l'anticicló s'ha retirat i l'atmosfera estarà moguda durant, almenys, una setmana, amb el pas continu de fronts acompanyat de masses d'aire molt fredes que ens duran cap a un ambient de cru hivern.

Del sol als núvols

Hem tingut un matí amb teranyines de núvols prims a molts indrets, i també núvols baixos, boira i alguna estoneta de pluja. La precipitació ha fet obrir el paraigua després de més de 30 dies. Els núvols baixos i boires del pla de Lleida i la Catalunya central no d'havien dissipat a migdia, i localment poden persistir. 

A la tarda, la proximitat del nou front farà que els núvols s'acumulin fins a deixar el cel cobert arreu del país. Però de precipitacions no se n'esperen encara. En tot cas, pot repetir-se algun xàfec al llarg del prelitoral l la costa de Llevant.

Temperatures avall

El pas del front de dijous, que ens ha dut aire fred, més els núvols baixos i l'increment de la nuvolositat de divendres faran que les temperatures es quedin més curtes. Les temperatures més altes de la jornada tot just es quedaran a l'entorn dels 14 ºC.

I el cap de setmana...

Un nou front arribarà dissabte a la tarda amb molts núvols i algunes precipitacions entre el vespre i la matinada. Diumenge, els núvols marxaran, entrarà el vent i persistirà la nevada al vessant nord del Pirineu.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut