Vallgorguina (Arnald Pons)
Vallgorguina (Arnald Pons)

Feia més de 30 dies que no plovia

RedaccióActualitzat

No és només una sensació que molts teniu, feia més de 30 dies que no plovia. En algunes comarques des del dia 13 de desembre que no hi plovia.

Doncs si, una mica més d'un mes. Cal dir, com queda representat al mapa que, les pluges, ni de bon tros han estat generals ni importants. La neu només ha fet acte de presència a la Vall d'Aran i l'extrem nord de Pallars Sobirà. A la resta del Pirineu han estat flocs esporàdics.

Els darrers dies, havíem sentit comentaris que ja feia molt que no plovia i que convenia que plogués. De cap manera!!! El 2018 ha estat rècord a molts punts de Catalunya pel que fa a precipitació recollida. El terreny, finalment, s'ha saturat. Els camps massa xops no han pogut absorvir l'aigua i les feines agrícoles s'han fet amb dificultat. Els pagesos i ramaders, per tant, han agraït l'aturada de les precipitacions.

El desembre i gener, són estadísticament parlant, molt anticiclònics, amb molts dies sense precipitació ni evaporació destacable. Els pantans, no han notat gens ni mica l'aturada de 5 setmanes de les pluges.

En definitiva benvinguda la pluja local i no gaire important i que arribi la més abundant i general a les portes de la primavera. Això si, que la neu visiti el Pirineu, doncs és reserva estratègica pels pantans i favorable pels turisme d'hivern.

 

 

 

Anar al contingut