Tarda variable i amb vent als dos extrems del país

Alberto AlcántaraActualitzat

A grans trets, la situació meteorològica d'aquest diumenge és força semblant a la de dissabte, amb un anticicló que dominarà des de l'Atlàntic i que impulsa vent del nord i nord-oest, de cops forts als dos extrems del país. El pas de fronts per França porta alguns núvols fins a Catalunya. El Servei Meteorològic de Catalunya manté activat l'avís per onatge a l'Alt Empordà i ha activat l'avís per vent.

Cel més variable

Com a novetat, estem veient més teranyines de núvols prims al cel, sobretot al terç nord i a l'est del país. Els núvols més compactes, però, s'acumularan al vessant nord del Pirineu. Avui hi haurà més risc que aquests núvols deixin algunes precipitacions poc abundants, amb una cota de neu que evolucionarà entre els 1.000 i els 1.500 metres. Fins a migdia, s'havien registrat algunes dècimes de precipitació al Pirineu occidental.

La temperatura continuarà pujant

Per segon dia consecutiu tindrem un augment de la temperatura, tant la mínima com la màxima. Això ha fet que les glaçades hagin perdut una mica d'intensitat. Malgrat tot, lògicament, es manté un ambient ben fred a primera hora. Al migdia, l'ascens serà tímid, però impulsarà alguns valors cap als 15 o 17 ºC.

I dilluns...

El vent anirà perdent força al llarg del dia, la temperatura serà més alta i veurem pocs núvols en general. Començarem la setmana dels Barbuts amb ambient menys fred.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut