Continua el temps inestable i amb pluja

Actualitzat

El temps insegur continua aquest diumenge, malgrat que la bossa d'aire fred en altura tendeix a endinsar-se cap al golf de Lleó a partir del migdia. Però a primera hora encara era sobre la vertical del Pirineu, amb temperatura d'uns -25 ºC a 5.600 metres d'altura.

Ruixats a partir de mig matí

A mig matí ja s'han format els primers ruixats en punts del Pirineu, el Prepirineu i el nord del prelitoral, i a migdia descarregaven tempestes fortes al quadrant nord-est.

 

Durant la tarda i fins al vespre cauran ruixats al zones del Pirineu --amb neu a partir de 1.700 o 1.800 metres--, a les comarques de Girona i a la Catalunya Central. Els ruixats arribaran a la façana litoral, des de la Costa Central fins al Tarragonès. Algunes tronades seran intenses i donaran calamarsa. El Serveí Meteorològic de Catalunya ha activat l'avís per intensitat de pluja.

Temperatures una mica més altes

Si fa no fa, el termòmetre es mantindrà per sota dels valors per l'època, com si fos a finals de març. Poden variar dos graus amunt o avall. Pujaran cap a l'oest de Catalunya i baixaran una mica cap a Osona i la Garrotxa, o als indrets on hi hagi més nuvolositat. Les màximes es mouran entre els 17 i els 23 ºC, si bé en punts del nord els costarà passar dels 15. En alta muntanya, al voltant dels 0 ºC a partir dels 2.000 metres.

I dilluns...

Les temperatures seguiran fresques de matinada i fredes al Pirineu. Boires en moltes valls del Pirineu i punts de Girona i del nord de Barcelona. A la tarda tindrem xàfecs al Pirineu, al Prepirineu i a la Serralada Transversal. Les pluges, però, seran més febles i aïllades que el cap de setmana. De dia, les temperatures pujaran entre 2 i 5 ºC.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut