Tarda de diumenge amb un front esquifit

Alberto AlcántaraActualitzat

Avui arriba un canvi de temps de la mà d'un front esquifit. El més important serà el descens posterior de la temperatura, que es notarà més dilluns. Un altre factor que es notarà és el vent, de ponent i nord-oest a la meitat sud, de llevant a la costa Central. A la costa Brava es reforçarà la tramuntana a partir de la tarda. El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat l'avís per onatge a la Costa Brava.

Poca precipitació

Tot i l'arribada del front, encara hi haurà moltes hores de sol. El matí ha estat de cel blau en general, malgrat que s'han acumulat els núvols baixos o boirines costaneres a estones a la meitat sud del litoral, des del Barcelonès fins el Montsià. A migdia, aquesta boira només feia el ronso a la Costa Central. També s'ha tapat de núvols baixos cap a la Vall d'Aran.

Serà a partir de la tarda quan arribarà el front. Portarà alguns núvols alts i mitjans, que avançaran d'oest a est a última hora. Els núvols més compactes se situaran sobre el terç nord. Les precipitacions seran poc abundants, i es localitzaran inicialment sobre el vessant nord del Pirineu, amb una cota de neu que baixarà al voltant dels 800 metres de matinada. Després també es donaran, de manera dispersa cap al sector oriental de la serralada, fins i tot a punts d'interior del nord-est al llarg de la matinada. 

Davallada tèrmica després del front

El front obrirà la porta a una davallada de la temperatura, però trigarà unes hores a notar-se. De fet, a primera hora ha fet menys fred. La màxima encara pujarà a la costa Daurada, per efecte dels vents reescalfats. En canvi, començarà a baixar de manera significativa pel Pirineu, on les mínimes es donaran al final del dia. També baixaran en punts del nord-est. La matinada serà de descens tèrmic generalitzat.

I dilluns...

Notarem més fred al matí, mentre que al migdia també es registrarà un descens notable de la temperatura, de 5 a 10 o 12ºC. Tindrem una mica de mestral i tramuntana. Continuarà plovent o nevant al vessant nord del Pirineu, amb una cota d'uns 800 metres, i també podran caure alguns ruixats dispersos al nord-est, amb cota de neu de 1.000 metres.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut