Dissabte continua la calor extrema

Alberto AlcántaraActualitzat

L'inici del mes d'agost vindrà marcat per les temperatures extremes per tercer dia consecutiu. Poden haver-hi petites pujades o baixades de la temperatura, però continuarem en una situació de valors per sobre de la mitjana. El Servei Meteorològic de Catalunya manté activats avisos en diverses comarques.

Apagant el sol (Manel Cruz)


Cel mig ennuvolat a estones

No veurem el cel assolellat del tot: durant el matí veurem alguns núvols baixos en punts de la costa central i la Costa Brava, i també veurem alguns núvols alts i mitjans en trànsit de sud-oest a nord-est. A la tarda, el creixement de nuvolades es restringirà al Pirineu, amb possibilitat d'algun ruixat feble i minso, més probable cap al Pirineu oriental.

La calor no cedeix

Tindrem petites pujades o baixades de temperatura, però el canvi significatiu no arribarà fins la matinada de diumenge. La mínima de dissabte pujarà lleugerament cap a l'est de Girona, i baixarà en punts del nord de les Terres de l'Ebre. La màxima pot baixar un grau o dos per ponent, i una mica més al nord del Pirineu. En canvi, repuntarà lleugerament a la costa i el prelitoral sud. En qualsevol cas, serà un altre dia tòrrid, amb extrems situats de nou sobre els 39-40 ºC cap a ponent i a la vall de l'Ebre.

Avís per temperatures extremes (Meteocat)

 

I diumenge...

Tindrem una treva, amb una temperatura que començarà a baixar. La mínima ho farà de manera notable a una gran part de Catalunya, tret de la costa, mentre que la màxima també pot caure 3 o 4 ºC en general, fins i tot més en alguns punts del nord-est. L'aire fred que arribarà per les capes altes també ajudarà els núvols de tarda, que descarregaran alguns ruixats més.
 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut