Dimecres, nou canvi de temps amb ventades, nevades i més fred

La neu arribarà a totes les cotes del Pirineu

Néstor GómezActualitzat

S'acaba el pont de la Puríssima amb el temps en actiu. Durant aquesta jornada ens travessarà un sistema frontal que reactivarà la nevada al Pirineu, que durà ventades –sobretot de vent de ponent– i un contundent descens de les temperatures un cop hagi passat el front.

Neu al Prepirineu, Sant Julià de Cerdanyola (@NuriaMorte)

Meteocat ha activat l'avís per vent a tota la meitat sud del país, des del Segrià fins al Maresme, passant pel Bages. Sis comarques tenen perill molt alt, taronja, per ventades de ponent que es donaran a partir del migdia.

Avís per vent (Meteocat)

Canvi de temps

Catalunya la podríem dividir en diferents parts, segons el fenomen meteorològic predominant. A grans trets, el cel més cobert predominarà al Pirineu, Prepirineu i les muntanyes de Prades, i hi haurà més sol com més cap al sud.

Durant la matinada nevarà a tot el Pirineu, sobretot l'occidental, amb una cota de neu que baixarà ràpidament dels 1.600 als 800 metres. I a partir del migdia, la neu agafarà a qualsevol cota del Pirineu i Prepirineu, però no serà tan intensa com la de la matinada. També s'esperen ruixats, fins a primera hora del matí a les comarques de Tarragona, amb neu a les muntanyes de Prades i al massís del Port. Fora d'aquests sectors, al matí la neu arribarà de manera passatgera a la Garrotxa i Osona. I plourà, en forma de ruixats, al Gironès i la Costa Brava. A la resta del país, un cop passi el sistema frontal, hi lluirà el sol.

El sistema frontal passarà amb fortes ventades a la meitat sud del país, amb predomini del ponent. A primera hora del dia, les ventades seran molt intenses a les comarques de Tarragona. A les muntanyes de Prades se superaran els 100 km/h. I durant tot el matí bufarà ben fort a l'altiplà de la Segarra, l'Anoia i zones elevades del Penedès. Molt de compte al litoral, entre el Maresme i el Camp de Tarragona, on les ratxes de vent poden superar el 80 km/h. Assegureu tot els objectes de terrasses i balcons susceptibles de sortir volant.

Temperatures avall

La massa d'aire fred arribarà a partir de mig matí, i serà aleshores quan les temperatures es desplomaran. Es notarà molt al migdia, més encara al vespre. De fet, les temperatures més baixes de la jornada es donaran a darrera hora del dia. Les temperatures més altes rondaran els 14 ºC al litoral.

I els propers dies...

Persistiran les nevades al Pirineu occidental, amb una remuntada de la cota de neu, que pujarà per sobre dels 1.400 metres durant la tarda. El temps serà assolellat amb vent al sud del país. Una situació que s'allargarà de cara a divendres.

 

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut