Dijous, sol amb més fred i paisatge blanc per gebrades

Ha marxat la neu, però s'ha quedat el fred. Tornen els matins gèlids arreu del país

Néstor GómezActualitzat

Tenim al davant uns quants dies amb vent de nord per afavorirà que l'ambient sigui de cru hivern durant tot el que queda de setmana i, fins i tot, de mes de gener. Si bé al sol l'ambient serà agradable, els matins i els vespres seran gèlids. Caldrà esperar al canvi de mes per recuperar les temperatures normals per a aquestes dates.

Gebrada a Bellpuig (Jaume Gomà)

Sol i gebre

Que no us sorprengui si de matinada i fins a primera hora del matí neva feblement a l'Aran o al massís dels Ports. Serà una precipitació que desapareixerà amb rapidesa cap a mig matí. El dia, en general, estarà dominat pel sol. Només a primera hora del matí hi haurà bancs de boira, que serà gebradora, a tot el pla de Lleida, des d'Oliana fins a Vallbona de les Monges i d'Alcoletge fins a Calaf. Un paisatge que quedarà ben blanc, com si hagués nevat, que desapareixerà a mesura que el sol agafi alçada.

Torna el fred

Matinada molt freda arreu del país amb possibilitat d'arribar a valors extrems al prelitoral, amb valors inferiors als -2 ºC i a la costa central pot arribar a 1 ºC. Les glaçades arribaran, localment, fins a la costa. Les temperatures màximes també baixaran un parell o tres de graus a l'est del país. Les més altes del dia rondaran els 14 ºC.

I els propers dies...

El fred anirà a més a mesura que avanci la setmana, fent que les matinades i les primeres hores del matí siguin ben gèlides. El temps no oferirà grans canvis. Només dijous nevarà una mica a la cara nord del Pirineu i algun ruixat pot aparèixer entre la Selva i el Maresme. La tramuntana es mantindrà durant tota la setmana.

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut