Darrer dia tranquil per la proximitat d'una pertorbació

Néstor GómezActualitzat

Durant aquesta setmana, les pertorbacions han donant voltes pel sector del Regne Unit però sense en convenciment d'entrar clarament a la península Ibèrica. A partir d'ara la situació canviarà. Aquesta serà una jornada de traspàs, amb un cel que anunciarà un imminent canvi de temps. Un canvi de temps que arribarà fermament de cara a divendres, amb una pertorbació amb cara i ull.

Un altre dia de cel tèrbol

Si bé el matí es llevarà amb núvols, aquests viatjaran amb gran rapidesa de sud a nord, i cap a mig matí el cel quedarà força seré arreu. Només restaran algunes teranyines de núvols prims a l'oest del país. De nou a partir del migdia, una nova entrada de núvols pel sud i oest del país esmorteiran clarament la llum del sol. Aquests núvols aniran cada cop a més i seran amenaçadors a darrera hora del dia a l'oest del país.

Màximes de 18ºC

A poc a poc, les temperatures recuperaran els valors normals per aquestes dates. Encara durant aquest dia tindrem temperatures més fredes del que toca, però remuntaran les mínimes i les màximes. El cel cobert de la matinada farà que el fred intens de dimecres al matí no es repeteixi. Les glaçades quedaran restringides al Pirineu i al Prepirineu. I el sol que brillarà amb més de força al migdia farà remuntar les temperatures màximes cap als 18 ºC. Trencarem una ratxa de 8 dies consecutius sense arribar a aquesta xifra enlloc del país, segons dades Meteocat.

I els propers dies...

Divendres serà el dia més insegur amb pluges que regaran tot el país i nevades abundants al vessant sud del Pirineu per sobre dels 1.600 metres. El cap de setmana es presenta amb un dissabte insegur, amb ruixats, i un diumenge més estable i ventós.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut