Ciutat de Mèxic prohibeix als comerços donar o vendre bosses de plàstic

Una de les ciutats més poblades del món, Ciutat de Mèxic, amb 20 milions d'habitants, fa un pas de gegant a favor del medi ambient

Néstor GómezActualitzat

Des del dia 1 de gener ha entrat en vigència el reglament que prohibeix als comerciants i botigues lliurar o vendre bosses de plàstic d'un sol ús. Aquesta és la ferma aposta del govern de Ciutat de Mèxic en la línia de protegir el medi ambient, malgrat les protestes de les empreses que en produeixen.

La normativa inclou sancions que oscil·len entre els 2.000 i els 8.000 €. Per la cap de Medi Ambient de Ciutat de Mèxic, Andree Lilian Guigue:

L'ús més gran que es donava a les escombraries és utilitzar-la com a bossa d'escombraries i no hi ha garantia que aquesta bossa tingués un altre ús. Cal treure el plàstic de la circulació perquè el que passa amb el plàstic, tal com passa amb altres residus que danyen el planeta, és que acaben dipositats en els barrancs, en els boscos de la ciutat i en els espais públics i ningú els recull.

Les empreses productores de plàstics rebutgen el pla de la ciutat. Insisteixen que la mesura és confusa i que implicarà una pèrdua de llocs de treball. Altres empreses com Mèxic Walmart, el Grup Bimbo i Femsa han signat un acord amb la ciutat oferint, de forma gratuïta, bosses reutilitzables durant aquest mes per reduir els envasos de plàstic.

Un estudi recent de les Nacions Unides destaca que uns 127 països regulen l'ús de les bosses de plàstic. Malgrat això, el plàstic és el repte mediambiental més gran del nostre planeta, amb 8.000 milions de tones de plàstic que cada any acaben al mar.

 

ARXIVAT A:
Crisi climàtica
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut