Arrenca desembre amb més fred del que tocaria, amb sol i ruixats

Paisatge blanc per gebre al nord del país i fred arreu

Néstor GómezActualitzat

La pertorbació situada al golf de Cadis i l'embossament d'aire fred que arribarà des dels Alps a casa nostra afavorirà els vents de gregal a la costa mediterrània, incidint directament sobre el País València i les Illes, on cauran ruixats entre moderats i intensos. A Catalunya només al sud del país poden caure alguns ruixats, febles. Desembre arrenca amb fred.

Fred ben viu de bon matí a Sant Pere de Torelló (Jordi Juvanteny)

Sol al nord, núvols al sud

Cel serè durant tot el dia al Pirineu i Prepirineu. A primera hora, els núvols baixos i les boires envairan les planes interiors de la Catalunya Central, del prelitoral, de Lleida i de les Terres de l'Ebre, i deixaran algunes zones completament gebrades. A partir del migdia, la majoria d'aquests núvols hauran desaparegut o s'hauran aixecat, mentre que el cel estarà cobert a les Terres de l'Ebre. S'esperen ruixats, tant al matí com a la tarda a l'àrea del delta de l'Ebre, seran ruixats passatgers que es mouran de nord a sud.

Desembre comença amb fred

Ni era normal els 25 ºC de temperatura màxima de fa tot just una setmana, ni és normal que ara faci tant de fred, amb unes màximes que amb prou feines superen els 15 ºC. De bon matí, les temperatures tornaran a caure cap als valors negatius a la meitat nord del país, i en algunes valls del Pirineu baixaran per sota dels -5 ºC. Pel que fa a les màximes, les temperatures més altes del dia rondaran els 16 ºC.

I els propers dies...

Divendres serà un dia tranquil, amb sol al Pirineu i Ponent i amb cel variable al litoral. Dissabte, temps insegur, sobretot a les comarques de Girona. El cap de setmana acabarà amb retirada dels núvols i més sol a partir del migdia.

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut