Laura Rosel: "Contraatac de la Fiscalia davant la imatge de Jordi Cuixart tornant a la feina"
ANÀLISI

Laura Rosel: "Contraatac de la Fiscalia davant la imatge de Jordi Cuixart tornant a la feina"

L'escena del president d'Òmnium abraçant els treballadors i amics que l'aplaudien a les portes de la seva empresa a Sentmenat se li ha entravessat al ministeri fiscal

Enllaç a altres textos de l'autor imgauto37

Laura Rosel

Directora i presentadora d'"El matí de Catalunya Ràdio"

@laura_rosel
Actualitzat

Contraatac de la Fiscalia davant la imatge de Jordi Cuixart, ahir, tornant a la feina.

L'escena del president d'Òmnium Cultural abraçant els treballadors i amics que l'aplaudien a les portes de la seva empresa a Sentmenat se li ha entravessat al ministeri fiscal, i ara demana que es revoqui l'aplicació de l'article 100.2. Una mesura legal prevista al reglament penitenciari i que s'ajusta als criteris tècnics dels professionals responsables de les presons. Com Jordi Cuixart, l'han demanada, i se'ls hi ha concedit, Jordi Sànchez, Carme Forcadell, Quim Forn i Dolors Bassa.

El fiscal torna a insistir en una idea que la jutgessa de vigilància penitenciària va desmuntar d'una plomada fa dos dies: la necessitat que Jordi Cuixart s'hagi de sotmetre a "un programa de tractament penitenciari específic sobre la sedició".

L'argument de la jutgessa és tan contundent com inapel·lable: "No hi ha programes de reinserció estipulats per al delicte de sedició." I encara hi afegia que la normativa penitenciària no obliga a penedir-se, ni a declarar-se culpable ni a renunciar a declarar-se innocent.

El sentit comú sí que obliga -també els fiscals- a actuar amb coneixement de causa, que en el seu cas vol dir, com a mínim, conèixer el reglament penitenciari.

 

Anar al contingut