La versió espanyola del nou film de Nicolas Cage elimina les referències a Catalunya?
Fets o fakes

La versió espanyola del nou film de Nicolas Cage elimina les referències a Catalunya?

Un error en dues webs de referència sobre cinema ha portat molts usuaris a creure que el doblatge en castellà canviava personatges catalans per mexicans

Enllaç a altres textos de l'autor Marc Garriga dirigirà "Això és Mórdor"

Marc Garriga

Cap de la secció de Cultura de Catalunya Ràdio

@marga_riga
Actualitzat

L'actor Nicolas Cage s'interpreta a si mateix en la pel·lícula "The unbearable weight of massive talent", que aquí s'estrenarà com "El insoportable peso de un talento descomunal".

El film ja s'ha estrenat als Estats Units i, com ha confirmat el nostre corresponsal a Washington, Francesc Garriga, que ja l'ha vist, l'actor es veu immers en una trama que barreja comèdia i suspens i en què segresten la filla del president de Catalunya amb l'objectiu d'incidir en les pròximes eleccions catalanes.

La polèmica ha sorgit quan s'ha vist que a FilmAffinity, el web espanyol especialitzat en cinema, i també en la versió en castellà del web IMDb, la sinopsi canviava el país i assegurava que la filla segrestada ho era del president de Mèxic, i no del de Catalunya.

A partir d'aquí, alguns usuaris a Twitter han suposat que la distribuïdora espanyola, Diamond, havia decidit canviar, en la versió doblada que s'estrenarà aquí, el país a què feia referència el guió.

A la versió espanyola s'obvia l'origen català de la protagonista?

Catalunya Ràdio ha parlat amb Diamond i, després d'uns dubtes inicials, ells mateixos han confirmat amb la productora, Lionsgate, que el personatge és la filla del president català i han afirmat que "per suposat" que es mantindrà així a la versió espanyola, tant la doblada com la subtitulada.

El possible error podria venir d'una versió del guió prèvia al rodatge que es pot trobar a internet, amb data del 2019, en què el personatge sí que era el president mexicà. És possible que les webs abans esmentades traguessin d'aquí la informació inicial i no l'hagin modificat després.

Versió del guió previ al rodatge de la nova pel·lícula de Nicolas Cage by Carlos Baraibar on Scribd

Diamond farà la presentació oficial d'"El insoportable peso de un talento descomunal" dijous, 5 de maig, i n'anunciarà la data d'estrena, que serà probablement al juny.

Als Estats Units, de moment, està sent un èxit i està rebent molt bones crítiques, sobretot per la capacitat de Cage de reinterpretar alguns dels seus personatges més coneguts. Al film també hi apareixen Pedro Pascal ("The mandalorian"), Tiffany Haddish ("The afterparty"), Neil Patrick Harris ("Cómo conocí a vuestra madre") i Demi Moore.

ARXIVAT A:
CinemaNotícies falses
Anar al contingut