La pilota podria tornar a rodar al juny a la lliga espanyola
Futbol

La Lliga treballa en un protocol amb moltes mesures de seguretat per a la represa de la competició

La Lliga s'ha inspirat en el protocol del futbol alemany per arrencar de nou la Primera i Segona Divisió i divideix els estadis en tres zones: la verda, la blava i la vermella

Josep CochActualitzat

El retorn del futbol comença a prendre forma i la Lliga de Futbol Professional treballa en el protocol que ha de servir perquè d'aquí unes setmanes es pugui reprendre la competició. Els estadis quedaran dividits en tres zones, la verda, la blava i la vermella. Aquests són alguns dels detalls:

Els equips hauran des desplaçar-se a la seu del partit, sigui en tren on en avió, sempre en transport privat. L'anada fins a l'estadi, indica el protocol, els equips la faran en dos autobusos. L'objectiu d'aquesta mesura és que els 23 jugadors convocats -5 més que abans de la pandèmia- i els membres de l'expedició puguin disposar de la distància de seguretat.

Abans d'accedir a l'estadi se'ls prendrà la temperatura i, tot seguit, aniran fins als vestidors, això sí, sense poder-se creuar amb ningú. La zona anomenada verda, que inclou vestidors, accessos a la gespa i terreny de joc, es convertirà en un veritable búnquer pel que fa a la seguretat, restringida a jugadors, tècnics, àrbitres, personal sanitari i poca cosa més; fins a un màxim de 94 persones.

Les banquetes, de la mateixa manera que els vestidors, estaran precintades i amb tots els elements de seguretat necessaris. Les banquetes s'adaptaran perquè es compleixi la distància de seguretat. La sortida dels equips serà la que s'ha vist fins ara, però no es farà el clàssic passamans previ a l'inici.

A la mitja part de cada partit, els jugadors estaran obligats a canviar-se de roba, que després serà tractada. Els àrbitres fins ara es canviaven al mateix vestidor, però amb la nova normativa cadascun dels membres disposarà d'un vestidor individual.

La zona blava serà on s'ubicarà principalment la seguretat, producció televisiva i directius. Es permetrà l'entrada a un centenar de persones. Finalment, la zona vermella, la de l'exterior de l'estadi, estarà destinada a l'aparcament dels vehicles dels equips, ambulàncies, seguretat i les unitats mòbils de televisió. I a banda dels vehicles, hi haurà una trentena de persones. Això sí, ni un sol espectador a la grada.

Aquest protocol també contempla la possibilitat que un jugador es pugui infectar en la disputa d'un partit, en aquest cas se l'apartaria i quedaria en quarantena. Però en cap cas es contemplaria la suspensió de la Lliga per l'aparició d'un o més positius per coronavirus.

Anar al contingut