Els jugadors del Manchester United celebren el gol que els ha donat la classificació davant del Copenhaguen (EFE)

El Manchester United sua sang per eliminar el Copenhaguen als quarts de final de l'Europa League (1-0)

Un solitari gol de Bruno Fernandes a la pròrroga permet passar de ronda als "red devils". El conjunt d'Ole Gunnar Solskjaer s'enfrontarà a semifinals de l'Europa League amb el guanyador de l'eliminatòria entre el Sevilla i al Wolverhampton.

Xavier AymamíActualitzat

El Manchester United serà un dels quatre equips semifinalistes de l'Europa League després de vèncer per 1 gol a 0 al Copenhaguen, en el partit de quarts de final disputat a Colònia, Alemanya. Ho ha fet gràcies al gol del portuguès Bruno Fernandes, de penal, a la pròrroga. Els d'Ole Gunnar Solskjaer, però, han hagut de treballar de valent per vèncer a un equip notablement inferior als anglesos.

El United, tal com es preveia, ha començat dominant durant els primers minuts, monopolitzant la pilota. El conjunt dirigit per Stale Solbakken, però, no s'ha arronsat i han donat algun ensurt amb aproximacions a l'àrea del United. Al minut 20, l'àrbitre ha xiulat un penal a favor del United per falta de Nelson sobre Martial, però el VAR ha acabat anul·lant la pena màxima per fora de joc previ de Harry Maguire. Mica en mica, els 'red devils' han anat recuperant el pols del partit i a les acaballes de la primera part, Mason Greenwood s'ha plantat sol davant del porter del conjunt danès, Johnsson, i ha materialitzat un bon gol creuant la pilota. Un altre cop ha intervingut el VAR, determinant que el jugador anglès estava en clar fora de joc.

Setge del United a la segona part

La segona part ha començat com el final de la primera, amb el United pressionant constantment sobre l'àrea danesa. Al minut 56, Greenwood ha tornat a engaltar un fort xut des de la frontal de l'àrea que s'ha estavellat al pal. En el posterior rebot, Rashford ha enviat la pilota al fons de la xarxa, però el gol s'ha anul·lat per fora de joc. I al minut 62, un altre xut, aquest cop de Bruno Fernandes, que també ha impactat contra el pal. Davant el setge, el Copenhaguen s'ha anat enfonsant, mentre que Fernandes, Paul Pogba i Martial seguien bombardejant la porteria danesa. Al minut 83, Johnsson ha tret una mà espectacular per salvar un xut de Martial que ja entrava per l'escaire de la porteria danesa.

El Copenhague defalleix a la pròrroga

Al minut 93 de la pròrroga, un clar penal sobre Martial ha servit perquè Bruno Fernandes estrenés el marcador. La insistència del United tenia, a la fi, premi. Al minut 105, Fernandes ha pogut eixamplar el marcador, però s'ha trobat amb un pletòric Johnsson. I encara més, amb Lindelof enviant una altra pilota al pal. La segona part de la pròrroga no ha tingut ocasions i el partit ha finalitzat amb el definitiu 1 a 0.

L'equip anglès ja espera rival per a semifinals; s'enfrontarà al guanyador del partit de quarts de final que es disputarà demà, entre el Wolverhampton i el Sevilla.