L'evolució dels contagis i del risc de brot de Covid a Barcelona, en dues gràfiques

RedaccióActualitzat

Les últimes 24 hores hi ha hagut 453 nous casos de Covid-19 a Catalunya. D'aquests nous casos, 133 corresponen a la regió sanitària metropolitana sud i 72 a Barcelona Ciutat. O sigui, gairebé la meitat dels casos nous notificats les últimes 24 hores corresponen a aquestes dues regions sanitàries.

A la ciutat de Barcelona, la setmana del 22 al 28 de juny en van ser 92, la següent es van doblar, amb 183, però és que la setmana passada la xifra ja es va triplicar respecte de l'anterior amb 529 positius en PCR. I aquesta setmana, en només dos dies hi ha hagut 103 nous contagis.  

 

Aquestes xifres han elevat fins a nivells preocupants el risc dels brots a la ciutat.

Des de dijous passat, la línia puja amb molta intensitat i passa del color groc al taronja; i quan es passa al vermell -hi estem entrant-, cal adoptar mesures addicionals. I calen recursos perquè és clau poder fer el seguiment de tots els contactes quan la gràfica es posa de color taronja.

 

Els rastrejadors de contactes són una figura clau en aquest moment de la crisi -segons els experts- i des que va esclatar el brot a Lleida -ja fa uns dies- metges i alcaldes estan demanant rastrejadors, també l'alcaldessa de l'Hospitalet.

Aquest dimecres, també l'alcadessa de Barcelona, Ada Colau, s'ha sumat a la petició de més rastrejadors per la capital catalana. L'alcaldessa de Barcelona ja havia advertit aquest dilluns a TV3 que, "s'hauran de prendre mesures a Barcelona, potser cal un pas enrere per avançar".

De fet, ell director de la unitat de seguiment de la Covid-19, Jacobo Mendioroz, ha explicat a "El matí de Catalunya Ràdio" que s'ha detectat un augment de casos a les zones de Barcelona properes als barris de l'Hospitalet de la Torrassa, la Florida i Collblanc.

ARXIVAT A:
Coronavirus SalutAda Colau
Anar al contingut