L'epidemiòleg Jacobo Mendioroz en una imatge d'arxiu

L'epidemiòleg Mendioroz alerta del perill que els brots de l'Hospitalet passin a Barcelona

El director de la unitat de seguiment de la Covid-19 ha explicat a "El matí de Catalunya Ràdio" que s'ha detectat un augment de casos als barris propers a la Torrassa, la Florida i Collblanc

Actualitzat

La transmissió del coronavirus a l'Hospitalet "és comunitària i hi ha el perill" que aquests contagis, que ja no situem a l'àmbit familiar o grups tancats, "passin als barris de Barcelona que hi ha més a prop". Així ho explicava a "El matí de Catalunya Ràdio" el director de la unitat de seguiment de la Covid-19, l'epidemiòleg Jacobo Mendioroz, que ha volgut afegir també que ara hi ha "capacitat de detectar els casos de manera més precoç"

"Està previst reforçar la xarxa de recerca de contactes, on esperem que cada vegada s'hi vagi sumant més gent. S'anirà dimensionant segons avanci aquest brot per tenir totes les eines per fer front a la pandèmia."

Segons el cap de seguiment de la Covid-19, ja "s'ha detectat un augment de casos als barris propers a la Torrassa, la Florida i Collblanc. L'epidemiòleg explica que "amb aquests nous rebrots, és com està observant l'inici de la pandèmia que l'altra vegada ens vam perdre" i que això permet "actuar més precoçment" i recorda la importància de "protegir els col·lectius més vulnerables".

Mendioroz ha volgut deixar clar, també, que s'ha de continuar seguint la recomanació de no fer trobades de més de 10 persones per trencar les cadenes de contagi, al marge del que puguin determinar les instàncies judicials.

"L'única vacuna: la protecció social"

L'epidemiòleg ha volgut recordar també les recomanacions com portar la mascareta, intentar no estar gaire temps en llocs tancats, rentat de mans i distància física, que segons ha explicat "haurien de ser la tònica general" perquè l'epidèmia, ha volgut recordar, "encara no ha marxat i segueixen els contagis i la letalitat".

Com a cap de seguiment de la Covid-19 ha volgut deixar clar que "s'haurien de seguir les recomanacions de seguretat encara que no s'imposin amb un decret del govern o dels tribunals perquè, segons Mendioroz, "l'única vacuna, per dir-ho així" és ara mateix "la protecció social"

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Salut
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut