S'investiga un pres alemany per la desaparició de Madeleine McCann, que donen per morta

L'home, condemnat per abusos a menors, havia freqüentat l'àrea de l'Algarve on va desaparèixer la nena el 2007, quan tenia 3 anys

Actualitzat

Gir en la investigació sobre Madeleine McCann, la nena britànica de 3 anys que va desaparèixer l'any 2007, quan era de vacances amb la seva família a Portugal. Un pres alemany de 43 anys, condemnat per abusos a menors, és, en aquests moments, el principal sospitós de la desaparició de la nena.

La Fiscalia alemanya de Braunschweig, encarregada d'investigar el sospitós que compleix condemna per un cas no especificat, dona per fet que Madeleine McCann és morta. 

La policia alemanya va comunicar aquest dimecres a Scotland Yard que es tracta d'un home blanc de complexió prima i d'1,82 d'alçada que entre 1997 i 2007 havia freqüentat l'àrea de Praia da Luz, a l'Algarve, a Portugal, on va desaparèixer la nena el 3 de maig de 2007.

La nena Madeleine McCann, que tenia 3 anys quan va desaparèixer, en una imatge d'arxiu
La nena Madeleine McCann, que tenia 3 anys quan va desaparèixer, en una imatge d'arxiu (EFE)

L'equip de Scotland Yard que dirigeix l'Operació Grange, que des de l'any 2011 busca pistes de la nena, ha col·laborat amb la policia alemanya i han identificat dos vehicles utilitzats pel sospitós aquells dies de 2007. També s'haurien identificat dos números de telèfon mòbil des d'on s'haurien fet trucades per contractar els vehicles.
 

Dos vehicles sospitosos

Un dels vehicles és una furgoneta de càmping Volkswagen de principis dels anys 80 de colors blanc i groc i matrícula portuguesa. La policia sospita que l'home va viure en aquesta caravana durant dies o setmanes i l'hauria pogut utilitzar el 3 de maig, dia de la desaparició de la nena.

La policia ha fet una crida a possibles testimonis que veiessin el vehicle prop de la zona de Praia da Luz durant aquelles dates.

Furgoneta on la policia creu que el sospitós hauria viscut l'any 2007, quan va desaparèixer Madeleine McCann
Furgoneta on la policia creu que el sospitós hauria viscut l'any 2007, quan va desaparèixer Madeleine McCann (EFE / Metropolitan Police)

El segon vehicle és un Jaguar de 1993 amb matrícula alemanya, que es creu que va circular per Praia da Luz entre el 2006 i el 2007 i estava registrat a nom del sospitós.

El 4 de maig de 2007, l'endemà de la desaparició de la nena, el vehicle va ser registrat a Alemanya amb un altre nom. Per canviar el registre no cal que el vehicle sigui físicament al país i, de fet, els investigadors sospiten que el cotxe encara era a Portugal en aquell moment.

Imatge del Jaguar que estava a nom del sospitós
Imatge del Jaguar que estava a nom del sospitós (EFE / Policia Federal alemanya)

La policia també ha demanat la col·laboració ciutadana per obtenir informació sobre dos números de telèfon mòbil amb prefix de Portugal.

Scotland Yard creu que el sospitós va utilitzar el número +351 912 730 680 i va rebre una trucada des de les 19.32 fins a les 20.02 del 3 de maig des del número +351 916 510 683.

Els pares de Madeleine McCann han agraït la tasca policial i han reiterat que esperen que se solucioni el cas. En un comunicat, Gerry i Kate McCann indiquen que tot el que han desitjat sempre "és trobar-la, destapar la veritat i portar els responsables davant la justícia":

"Mai perdrem l'esperança de trobar Madeleine viva, però sigui quin sigui el resultat, necessitem saber, tant com necessitem trobar pau."

Gerry i Kate McCann, els pares de la nena Madeleine, desapareguda el 2007 a l'Algarve portuguès
Gerry i Kate McCann, els pares de Madeleine, desapareguda el 2007 a l'Algarve (EFE / Miguel A. Lopes)
ARXIVAT A:
PolicialMenors
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut