Zimbabue

Zimbabue declara la situació d'emergència per l'epidèmia de còlera que ha causat 565 morts

El govern de Zimbabue ha declarat la situació d'emergència i ha demanat ajuda internacional per combatre l'epidèmia de còlera que des de l'agost afecta el país. Des d'aleshores, han mort 565 persones a causa de la malaltia, i es calcula que hi ha més de 12.000 afectats. Molts malalts han caminat quilòmetres per creuar la frontera cap a la veïna Sud-àfrica per ser tractats, ja que al seu país els hospitals no tenen prou material per curar una malaltia que és fàcilment tractable amb medicaments i sèrums.

Actualitzat
L'epidèmia de còlera s'ha estès perquè a la capital, Harare, i a altres ciutats, el sistema de canalització d'aigua i de clavegueram no funciona i la gent beu aigua contaminada de fonts i rius. De fet, a Harare, el govern ha tallat l'aigua per falta de subministrament de productes químics a les plantes depuradores.

Zimbabue viu una profunda crisi econòmica, sense subministrament d'aliments i d'altres productes de primera necessitat, amb més d'un 80% d'atur i un inflació molt elevada, que oficialment arriba als 231 milions per cent.
Anar al contingut