WhatsApp estudia incloure informació a temps real sobre la ubicació dels usuaris
WhatsApp estudia incloure informació a temps real sobre la ubicació dels usuaris

WhatsApp podria permetre't conèixer la ubicació en temps real dels teus contactes

Qualsevol usuari de WhatsApp podrà compartir la informació sobre la seva ubicació en temps real

RedaccióActualitzat

WhatsApp estudia incloure informació a temps real sobre la ubicació dels usuaris en la seva nova actualització. Es tracta d'una funció amb el nom de Live Location.

Aquesta filtració s'ha produït al compte de Twitter WABetainfo, un compte especialitzat en notícies sobre aquesta aplicació de missatgeria que acostuma a avançar novetats. Per mitjà de diverses piulades, s'han pogut conèixer alguns detalls sobre el funcionament i les diferents opcions de privacitat que oferirà aquesta nova funció:

 

Els usuaris de WhatsApp que comparteixin la informació sobre la seva ubicació apareixeran en un mapa. Aquesta localització es podrà compartir tant amb un sol contacte com amb un grup sencer i, per defecte, estarà desactivada. Se situarà en l'opció actual de compartir localització, però afegint la possibilitat que sigui en temps real.

WABetainfo ha publicat un vídeo al seu compte de Twitter on es poden veure els detalls d'aquesta nova funció:

En el vídeo es pot veure que les opcions de privacitat estaran en tot moment en mans de l'usuari: podrà elegir o no si desitja mostrar la seva ubicació. Una de les opcions interessants que oferirà és la possibilitat de fer visible la nostra localització durant un temps determinat i fins i tot seleccionar exactament amb quins contactes volem compartir aquesta informació.

Per mitjà d'aquesta opció podrem veure quants dels nostres contactes estan en cada moment mostrant la ubicació i quan deixen de fer-ho, actualitzant-se cada pocs segons. Se'ns mostrarà, també, la distància i el temps que estan de nosaltres per mitjà d'un mapa.

La funció arribaria després que fa prop de dos mesos la companyia WhatsApp se sumés a la moda dels continguts efímers amb la possibilitat de compartir fotos, vídeos i gifs al perfil de l'usuari amb una caducitat de 24 hores, per posteriorment fer marxa enrere.

Aquesta actualització obre un nou capítol en el recurrent debat de la privacitat a les xarxes socials. Quins són els límits i fins a quin punt aquest tipus d'innovacions són beneficioses o perjudicials per a la societat.

Anar al contingut