Acusen vuit influencers d'estafar 100 milions manipulant la borsa dels EUA a través de tuits
Una dona mira el mòbil (Pexels/Tim Samuel)

Acusen vuit influencers d'estafar 100 milions manipulant la borsa dels EUA a través de tuits

Segons la Fiscalia, compraven accions, les promocionaven i aconseguien vendre-les més cares a costa dels seguidors que tenien a Twitter, Discord i un podcast

Redacció / AgènciesActualitzat

La Fiscalia nord-americana ha acusat vuit influencers d'haver aplicat un esquema de frau de valors enganyant els seus seguidors a les xarxes.

En total haurien aconseguit estafar uns 114 milions de dòlars utilitzant Twitter i l'aplicació Discord per manipular accions a la Borsa.

Als vuit homes els acusen de fer-se passar per empresaris d'èxit en aquestes xarxes socials i aplicar el que es coneix com a "pump and dump", és a dir, inflar un valor i vendre'l.

Els presumptes estafadors compraven accions a bon preu, les promocionaven entre els seus seguidors i se les venien un cop les havien fet pujar artificialment, aprofitant-se dels seus seguidors, segons els fiscals del districte sud de Texas.

La Comissió de Borsa i Valors dels Estats Units (SEC) els ha denunciat al·legant que set dels acusats utilitzaven Twitter i Discord per augmentar el preu de les accions, mentre que el vuitè els ajudava i formava part de l'esquema a través del seu podcast.

Entre els perfils de Twitter --alguns dels quals ja han desaparegut-- destaca el de Zack Morris, que conserva més de mig milió de seguidors i ha decidit fer broma de la denúncia a la qual s'enfronten ell i els seus companys. "Aquesta pel·lícula serà bonica", comentava en un tuit que ja ha esborrat aquest dijous:

Tant Morris com els altres presumptes estafadors tenien centenars de milers de seguidors a les xarxes.

"El frau de valors ataca inversors innocents i soscava la integritat dels nostres mercats públics", ha dit el fiscal general adjunt Kenneth Polite, de la Divisió Criminal del Departament de Justícia.

Els acusats eren els residents de Texas Edward Constantinescu, Perry Matlock, John Rybarczyk i Dan Knight, juntament amb els residents de Califòrnia Gary Deel i Tom Cooperman, i Stefan Hrvatin de Miami i Mitchell Hennessey de Hoboken, a Nova Jersey.

Per ara, només se sap que Matlock es va declarar innocent després de la seva detenció dimarts, segons recull un document judicial.

ARXIVAT A:
Xarxes socials Estats UnitsTwitterBorsa
Anar al contingut