Cues de passatgers (EFE)
Vueling ha estat la més afectada per la vaga dels treballadors d'Iberia (EFE)
Barcelona

Vueling cancel·la 46 vols al Prat dissabte, el primer dia de la nova vaga d'Iberia

S'han desconvocat les aturades anunciades els dilluns pel personal de terra d'Iberia a tot l'Estat i que havien de començar el 30 de setembre

RedaccióActualitzat

Vueling ha anunciat que dissabte que ve, dia 21, cancel·larà 46 vols a l'aeroport del Prat, per la vaga del personal de terra d'Iberia, que també està convocada per als dies 22, 23 i 24 de setembre, coincidint amb el pont de la Mercè.

A la pàgina de Vueling es pot consultar la llista de vols suspesos. Els pròxims dies anunciarà la resta de trajectes afectats.

Amb aquesta protesta, reclamen la conversió a fixos del voltant de 400 contractes temporals i noves contractacions.

 

Desconvocades les vagues dels dilluns

En paral·lel, el sindicat UGT ha desconvocat les vagues dels treballadors de terra d'Iberia previstes per tots els dilluns entre el 30 de setembre i el 18 de novembre als aeroports de tot Espanya.

El sindicat ha desconvocat la protesta després que Iberia hagi accedit a reprendre les negociacions del conveni col·lectiu, amb una reunió de la taula negociadora per al dia 24.

Iberia, que havia suspès les negociacions fa uns dies, ha decidit tornar a parlar amb els representants dels treballadors després que la companyia de baix cost hagi amenaçat aquest matí de prescidir del servei de "handling" d'Iberia. Tot i que són companyies del mateix grup (IAG), Vueling ha anunciat que reclamarà legalment compensacions econòmiques a Iberia, com a proveïdor del servei.

Aquest estiu, Vueling ha estat la principal perjudicada pels 6 dies de vaga del personal de terra d'Iberia al Prat, amb 316 vols cancel·lats i 50.000 passatgers afectats.

A punt de començar quatre dies més de vaga, pel pont de la Mercè, el director d'operacions de Vueling, Oliver Iffert, creu que els seus clients s'utilitzen "com a ostatges":

"Des de Vueling creiem que les reiterades convocatòries de vaga per part del personal d'Iberia Airport Services, tant a l'aeroport de Barcelona-El Prat, així com els de Bilbao o Màlaga, busquen utilitzar com a ostatges els nostres clients, cosa que resulta inacceptable."

Segons fonts de Vueling, una de les opcions que estudia "especialment" és la de crear un servei de "handling" propi. En el comunicat, anuncia accions perquè no es repeteixin els problemes de les vagues anteriors:

"Ja hem començat a estudiar diferents alternatives per evitar en la mesura del possible situacions d'aquestes característiques en el futur. També informar que requerirem legalment al nostre proveïdor compensacions econòmiques."


Iberia ara vol negociar

La resposta d'Iberia ha estat tornar immediatament a la negociació del conveni col·lectiu:

"Davant del risc real de pèrdua de clients, com li han traslladat entre d'altres Vueling, que aquest matí mateix ha fet públic un comunicat en auest sentit, ha decidit convocar de nou la taula de negociació del XXI Conveni Col·lectiu de Terra"

 

En les pròximes hores, Vueling anunciarà la resta de vols que cancel·la per les vagues del pont de la Mercè.

Ryanair els ha mantingut tots, malgrat la vaga que han començat els pilots i a la qual, aquest divendres i diumenge, s'hi afegiran els tripulants de cabina


Text íntegre dels comunicats de Vueling i Iberia

 

 

 

ARXIVAT A:
AeroportsInfraestructures
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut