El personal de terra d'Iberia convoca 8 jornades més de vaga
Les vagues dels dilluns s'afegeixen a les del pont de la Mercè al Prat
El Prat de Llobregat

El personal de terra d'Iberia convoca 8 jornades més de vaga

Seran tots els dilluns entre el 30 de setembre i el 18 de novembre

RedaccióActualitzat

La UGT ha convocat vuit dies de vaga entre tots el treballadors de terra d'Iberia per protestar contra la decisió de l'empresa de suspendre les negociacions del conveni. Les aturades seran tots els dilluns, des del 30 de setembre fins al 18 de novembre, a tot Espanya, segons un comunicat del sindicat.

"Una vegada vençut el termini que la UGT ha donat a la companyia per restablir i finalitzar immediatament la negociació del XXI Conveni Col·lectiu, i davant la falta de resposta, el sindicat ha registrat aquest matí convocatòria de vaga per a tots els centres de treball i tots els col·lectius d'Iberia."


La UGT ha fet una crida a la resta de sindicats amb representació a la companyia perquè s'afegeixin a la protesta.

El personal de terra d'Iberia a l'aeroport del Prat també està convocat a una vaga els dies 21, 22, 23 i 24 de setembre per reclamar la conversió a fixos del voltant de 400 contractes temporals i noves contractacions.


Menys eventuals i més conciliació

El comitè, amb majoria de la UGT, va convocar aquesta tanda d'aturades del pont de la Mercè després del fracàs de l'última reunió de mediació celebrada a final d'agost i que no va poder evitar les últimes vagues del 30 i 31 d'agost.

Amb antelació, el personal de terra d'Iberia a l'aeroport de Barcelona ja va anar a la vaga el 27 i 28 de juliol, i el 24 i 25 d'agost.
La successió de vagues en aquest col·lectiu tant a Barcelona com als aeroports de Madrid i Bilbao va ser l'argument de la direcció per suspendre les negociacions del conveni col·lectiu d'àmbit estatal.

La direcció i el comitè del personal de terra d'Iberia es reuniran aquest dimarts a la Conselleria de Treball per intentar un acostament que permeti desconvocar les aturades de setembre a l'aeroport del Prat.

Els treballadors protesten sobretot perquè hi ha molts eventuals a la plantilla, amb contractes temporals, i perquè les condicions laborals preveuen horaris molt canviants que fan més difícil la conciliació laboral i familiar.

ARXIVAT A:
AeroportsInfraestructures
Anar al contingut