Botiga de Vodafone a Londres
Botiga de Vodafone a Londres (Reuters)
Londres

Vodafone estudia moure les oficines centrals de Londres pel Brexit

L'operadora explica que continuarà avaluant la situació i prendrà "qualsevol decisió que sigui l'apropiada" per als interessos dels clients, accionistes i treballadors

RedaccióActualitzat

La sortida d'Europa del Regne Unit pot provocar moviments empresarials per mantenir-se a aixopluc del mercat únic. Vodafone ja ha anunciat que està pensant moure les oficines centrals de Londres, on han estat des de la seva fundació, als anys 80. En un comunicat, però, la companyia adverteix:

"No és possible treure cap conclusió ferma sobre la ubicació a llarg termini de la seu del grup."

Després de destacar els avantatges que representa per al Regne Unit i el seu negoci integrar el club dels 28, l'operadora explica que continuarà avaluant la situació i prendrà "qualsevol decisió que sigui l'apropiada" per als interessos dels clients, accionistes i treballadors. Vodafone destaca que la lliure circulació de persones, capitals i béns és la clau per a qualsevol negoci paneuropeu, així com un únic marc legal per a tots els estats membres.

La multinacional de les telecomunicacions obté ara més de la meitat dels seus beneficis amb el negoci a l'exterior, i la gran majoria dels 462 milions de clients, 108.000 treballadors i 15.000 proveïdors també són de fora del Regne Unit.

La notícia, però, no li impedeix registrar guanys a la borsa de Londres, on cotitza. De fet, aquest dimecres, els principals mercats europeus continuen recuperant posicions després del rebot iniciat aquest dimarts. L'Ibex-35 puja al voltant del 2%, en sintonia amb la resta de places del continent.

NOTÍCIES RELACIONADES
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut