Vint brots de coronavirus al Segrià una setmana després del confinament perimetral

La Generalitat manté el confinament perimetral i demana als joves que extremin les precaucions

RedaccióActualitzat

Ja hi ha vint brots de coronavirus al Segrià, una setmana després del confinament perimetral. Tot i això, els responsables sanitaris han anunciat que no hi haurà un confinament domiciliari.

Els contagis a la regió sanitària de Lleida continuen a l'alça. En els darrers set dies, s'ha arribat al rècord de 210 casos nous en un sol dia. Les xifres superen de molt les registrades durant la primera onada de l'epidèmia als mesos de març i abril.

 

 

 

El total de persones afectades a la regió és de 4.448 i més de la meitat (67%) es concentren a la comarca del Segrià, amb 2.974 casos acumulats des de l'inici de l'epidèmia.

 

 

 

El principal problema ara mateix és que gairebé el 60% dels positius al Segrià ja són de transmissió comunitària, és a dir, que els primers positius ja han passat el virus a familiars i amics. I això fa molt més difícil tallar les cadenes de transmissió i seguir-ne els contactes.
 


Salut alerta: ara el missatge és per als joves de 15 a 29 anys

A la roda de premsa de la comissió de seguiment de l'evolució de la pandèmia al Segrià, el seu president i delegat del govern a Lleida, Ramon Farré, ha alertat de l'augment "insostenible" de casos entre els joves.

Segons la gerent de les regions sanitàries de Lleida i l'Alt Pirineu i Aran, Divina Farreny, en els darrers catorze dies la majoria de casos es concentren entre la població de 15 a 29 anys. Salut els demana que redueixin els contactes i extremin les precaucions.

"Necessitem que aquest col·lectiu ens ajudi a transmetre aquest missatge entre el seu grup d'iguals, per tal d'incorporar les noves mesures que s'han de prendre per intentar reduir les cadenes de transmissió. Distància, higiene de mans i mascareta. Però sobretot la distància, que és allò que realment ens evita la transmissió."

 

 

 

La Generalitat descarta un confinament diferent del perimetral

Farré ha explicat que "no està previst que es modifiquin les condicions de confinament del Segrià" i que, de moment, el confinament perimetral de la comarca "no té data de caducitat".
 

També ha remarcat la importància de seguir les mesures establertes per evitar més restriccions en la mobilitat:

"És molt important que quedi clar: s'ha de portar la mascareta sempre, fins i tot per prendre cafè. S'ha de mantenir la distància per fer-se petons i ens hem de rentar les mans cada dos minuts."

 

20 brots actius: residències, personal sanitari i empreses

La mitjana d'edat de les persones ingressades ha canviat: ara se situa per sota dels 50 anys. Per tant, hi ha menys complicacions clíniques, però el problema és que solen passar la malaltia de manera lleu i poden desencadenar cadenes de transmissió sense saber-ho.

Pel que fa a la gent gran, Farreny ha detallat que són el grup d'edat d'incidència més baixa, tot i ser la població més vulnerable i que l'"hem de protegir". En aquest sentit, salut pública està realitzant visites a les residències, on "s'hi estan detectant persones asimptomàtiques".

Actualment hi ha dues residències afectades a Lleida, i també una a Oliana i una altra a Pont de Suert.

Respecte a les empreses afectades al Segrià, n'hi ha 12. I el doctor Pere Godoy, president de la Societat General d'Epimediologia, ha confirmat un brot al CAP de la Rambla de Ferran de Lleida, amb 5 professionals afectats.

En els propers dies es preveu que la corba de contagis seguirà creixent. Aquesta situació obligarà l'hospital Arnau de Vilanova a obrir aviat una tercera planta per acollir malalts de Covid. L'atenció primària ja està saturada.

 

Façana de l'hospital Arnau de Vilanova de Lleida (EFE / Ramón Gabriel)
ARXIVAT A:
Coronavirus Salut
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut