El Ferrari 250 GTO de 1962 que s'ha subhastat (Jeremy Cliff)

Venut per 48 milions d'euros un Ferrari del 1962, el segon cotxe més car subhastat mai

La casa Sotheby's, de Nova York, ha convertit un exclusiu model de competició en el vehicle de la marca més car que s'ha adjudicat fins ara

RedaccióActualitzat

Arribava a subhasta alhora que peces de Monet, Chagall, Picasso, Rothko o Giacometti, però els ha superat a tots en valoració. Es tracta d'un Ferrari de 1962 que s'ha adjudicat per gairebé 50 milions d'euros.

La casa Sotheby's, de Nova York, ha venut aquest dilluns a la matinada un exclusiu cotxe de la marca italiana per sobre de quadres signats per aquests mestres de l'art. En concret, ho ha fet per 51,7 milions de dòlars, uns 48,3 milions d'euros.


Es tracta d'un dels 36 models 250 GTO que Ferrari va construir a principis dels anys 60 destinats a competició.

De fet, el vehicle subhastat va córrer les 24 hores de Le Mans del 1962.
 

El segon vehicle més car subhastat mai

L'empresari nord-americà Jim Jaeger, director general de Microwave, el va adquirir per mig milió de dòlars l'any 1985, i ara ha convertit aquella compra en un negoci rodó, ha multiplicat per 100 el que va invertir.

Tot i això, no és el vehicle més car que s'ha subhastat mai, sinó el segon. L'any passat, Sotheby's va adjudicar per més de 135 milions d'euros un Mercerdes-Benz del 1955.

En aquell cas es tractava d'un dels dos únics models 300 SLR Coupé que es van construir. L'altre està exposat al museu que Mercedes té a Stuttgart. 

El Ferrari, en perfecte estat i de color vermell, sí que és el vehicle de la marca més car que s'ha subhastat fins ara i ha eclipsat una jornada de vendes centrada en art dels segles XIX i XX.

Claude Monet va signar les dues obres més valuoses d'aquesta subhasta. "Peupliers au bord de l'Epte, temps couvert", que es va vendre per gairebé 29 milions d'euros, i "Le Moulin de Limetz", per gairebé 24 milions d'euros.

Malgrat la fita, el cotxe protagonista de la tarda s'ha venut per sota dels 60 milions de dòlars de què partia, gairebé 56 milions d'euros, segons mitjans especialitzats.

 

ARXIVAT A:
Estats UnitsArtAutomoció
Anar al contingut