Wikimedia/Alexander Migl/CC BY-SA 4.0
El Mercedes 300 SLR Uhlenhaut Coupé al museu de l'empresa a Stuttgart l'any 2018 (Wikimedia/Alexander Migl/CC BY-SA 4.0)

Venen el cotxe més car de la història en una subhasta: un Mercedes clàssic de 135 milions

Un Mercedes-Benz de l'any 1955, del qual només se n'ha fabricat dos exemplars, ha triplicat l'anterior rècord que tenia un Ferrari del 1962

RedaccióActualitzat

Un Mercedes 300 SLR Uhlenhaut Coupé de l'any 1955 s'ha venut per 135 milions d'euros en una subhasta. Es tracta d'un rècord mundial mai vist fins ara, segons ha anunciat l'empresa de subhastes de cotxes clàssics RM Sotheby's.

El cotxe es va vendre el 5 de maig en una subhasta confidencial feta al museu Mercedes-Benz de Stuttgart, Alemanya. 


D'aquest model de Mercedes, només se n'han fabricat dos exemplars. Segons Ola Källenius, el conseller delegat de la marca de luxe alemanya, els 300 SLR Uhlenhaut Coupés són "tota una fita en el desenvolupament d'automòbils esportius".

Exterior del Mercedes 300 SLR Uhlenhaut Coupé (Flickr/Chris Wevers/CC BY-NC-SA 2.0)
Interior del Mercedes 300 SLR Uhlenhaut Coupé (Flickr/Chris Wevers/CC BY-NC-SA 2.0)

Källenius explica en un comunicat que el cotxe porta el nom del seu creador i enginyer en cap, Rudolf Uhlenhaut. I precisament, els ingressos de la subhasta finançaran el programa de beques "Fons Mercedes-Benz" amb les quals es vol animar futures generacions a "seguir els passos innovadors de Rudolf Uhlenhaut i desenvolupar noves tecnologies sorprenents, sobretot les que tenen com a objectiu la descarbonització i la preservació dels recursos". 

El Mercedes subhastat pertanyia a la col·lecció privada de vehicles Mercedes-Benz Classic, que té més de 1.100 automòbils de tots els temps. Ara, se l'ha quedat un comprador privat que ha acordat que el cotxe es podrà exhibir públicament en ocasions especials.

Només s'han fet dos exemplars del Mercedes 300 SLR Uhlenhaut Coupé (RM Sotheby's)

El segon model del Mercedes 300 SLR Uhlenhaut Coupé encara és propietat de l'empresa i segueix estant exposat al museu Mercedes-Benz de Stuttgart.

El vehicle s'ha venut per gairebé el triple de l'anterior rècord, que el tenia des del 2018 un Ferrari 250 GTO de l'any 1962 venut per la mateixa RM Sotheby's per més de 48 milions de dòlars (45 milions d'euros).

Anar al contingut