Renfe reforça les notificacions a maquinistes per evitar incompliments de serveis mínims
Renfe reforça les notificacions a maquinistes per evitar incompliments de serveis mínims

Vaga a Renfe: els maquinistes rebran la notificació de serveis mínims per tres vies

La companyia ferroviària ha obert expedient a 31 maquinistes per les vagues de dijous i divendres, i els serveis jurídics estudien obrir-ne més

Redacció/AgènciesActualitzat

Renfe assegura que ha reforçat les vies per enviar notificacions de serveis mínims als maquinistes de cara a les pròximes jornades de vaga convocades pels sindicats.

La companyia pren aquesta decisió després que en les dues jornades de vaga d'aquesta setmana hi hagi hagut retards generalitzats i cancel·lacions que han afectat greument el servei. Renfe en culpa un grup de maquinistes per incomplir els serveis mínims.

Renfe diu que les "absències injustificades" dels maquinistes van provocar que es cancel·lessin 417 trens, dijous, i 443 divendres.

La companyia ferroviària ha obert 31 expedients a conductors de trens de Rodalies de Catalunya i València. Els acusa d'haver "incorregut en faltes considerades molt greus" durant les dues jornades de vaga.

Els 31 expedientats podrien rebre una sanció de cinc dies de suspensió de sou i feina o, fins i tot, ser acomiadats.

El sindicat Semaf, però, al·lega un error de comunicació cap a aquests empleats i diu que tots els que van rebre la notificació i van signar els serveis mínims es van presentar a la feina:

 


Però els Serveis Jurídics i el departament de Recursos Humans de Renfe estan analitzant l'obertura de nous expedients.

De cara a la jornada de vaga convocada per a dilluns, Renfe ha anunciat que enviarà la comunicació per tres vies als maquinistes: ara les rebran per correu electrònic certificat, per burofax i als que tenen torn de finalització de setmana els l'entregaran en persona.

El Semaf ha convocat noves jornades de vaga per als dies 4, 5, 7, 8, 11 i 12 d'octubre. És a dir, excepte dimecres i dissabte, cada dia hi ha convocada una jornada de protesta a Rodalies.

 

ARXIVAT A:
MobilitatRenfeDrets laborals
Anar al contingut