Segon dia de retards i trens cancel·lats a Rodalies per la vaga de maquinistes

La companyia assegura que hi torna a haver "incompliment de serveis mínims" i ha començat a obrir expedients a alguns maquinistes

Actualitzat

La segona jornada de vaga dels maquinistes de Renfe, aquest divendres, ha tornat a ser caòtica, igual que la de dijous. L'empresa afirma que ha donat el 38% del servei i que s'han hagut de cancel·lar 443 trens.

Al vespre, la companyia ha informat que no s'estan complint els horaris i que les hores de pas s'indiquen a les estacions:

Rodalies adverteix que s'estan incomplint els serveis mínims per part d'un grup de maquinistes i ha començat a obrir expedients als que no han acudit als seus llocs de treball. És una falta "molt greu", segons l'empresa.

Sindicats i empresa s'acusen mútuament de la situació. Renfe calcula que aquest dijous es van veure afectats més de 100.000 usuaris a Catalunya.

Els maquinistes asseguren que si no es van complir els serveis mínims és perquè no es van notificar correctament, i que divendres han vingut a treballar tots aquells a qui els han arribat les comunicacions.

La directora de Rodalies, Mayte Castillo, ha assegurat a "El matí de Catalunya Ràdio" que els serveis mínims s'han comunicat correctament i a tots per igual.

"S'han enviat les cartes pel mateix sistema a tothom i la prova és que hi ha maquinistes que han vingut a treballar. El sistema és el mateix, és un correu digital certificat, del qual tenim la certificació d'enviament, hem reforçat la comunicació a través de dos missatges per cada una de les vagues als telèfons mòbils corporatius."

Castillo ha explicat que per aquest divendres s'havien convocat 426 maquinistes per cobrir els serveis mínims.

Renfe ha anunciat que retornarà l'import dels bitllets de tots els viatges que no s'han pogut realitzar a causa de la vaga o dels trajectes anunciats que s'han suspès. Aquest matí també s'estan fent cues per demanar els justificants per el retards dels trens.

 

El síndic de greuges ha obert una actuació d'ofici aquest divendres per aclarir la situació.

 

Aquest dijous van circular menys de la meitat dels trens que ho havien de fer i es van haver de cancel·lar més de quatre-cents combois. S'havien decretat, com també per a divendres, uns serveis mínims del 85%, però només es va cobrir poc més del 40%.

La vaga continuarà dilluns, dimarts, dijous i divendres de la setmana que ve i també l'11 i 12 d'octubre.

L'objectiu de la convocatòria és recuperar els trajectes anul·lats els últims anys i part de la plantilla que s'ha acomiadat, uns 700 treballadors durant la pandèmia, i a Catalunya, el rebuig al traspàs de Rodalies a la Generalitat.

ARXIVAT A:
Rodalies
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut